Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Γιώργος Δελαστίκ: Στον όλεθρο των Ελλήνων συναίνεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί


Γιώργος Δελαστίκ: Στον όλεθρο των Ελλήνων συναίνεσαν οι πολιτικοί αρχηγοίYπέκυψε τελικά αμαχητί στις πιέσεις των Γερμανών και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο Αντώνης Σαμαράς και παραδόθηκε στις ορέξεις της τρόικας. Χάρτινος πύργος αποδείχτηκαν οι φραστικές «κόκκινες γραμμές» του. Ήταν ο μόνος ηγέτης κόμματος της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ που διακήρυσσε ότι θα αντισταθεί, αλλά όσοι βάσισαν ελπίδες πάνω του απογοητεύτηκαν οικτρά. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ούτως ή άλλως ο άνθρωπος που συνειδητά οδήγησε τη χώρα μας στο καθεστώς υποτέλειας του Μνημονίου, οπότε κανένας δεν στήριζε πάνω του καμιά ελπίδα, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης δεν έχει απολύτως κανέναν πολιτικό ή ηθικό φραγμό προκειμένου να συμμετάσχει το κόμμα του στην κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς εμφανιζόταν στα μάτια του ελληνικού λαού ως η μοναδική ρεαλιστική κυβερνητική λύση, συντηρητική μεν, αλλά που ενέπνεε κάποια ελπίδα ανακούφισης των Ελλήνων από τη λαίλαπα της υποδούλωσης της χώρας μας στους Γερμανούς, όπου την είχε φέρει η άθλια διακυβέρνηση του πολιτικά αχρείου Γιώργου Παπανδρέου.

Τώρα η ελπίδα αυτή εξέλιπε. Για όσους έχουν διεισδυτικότερο πολιτικό κριτήριο, η ελπίδα είχε εκλείψει από τις αρχές Νοεμβρίου, όταν ο Αντώνης
Σαμαράς αποφάσισε να συμμετάσχει στη «μνημονιακή» κυβέρνηση του τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου.

Μισθοί των... 500 ευρώ!

Οι διαστάσεις της οικονομικής, κοινωνικής και εθνικής πανωλεθρίας για τους Έλληνες και την Ελλάδα που συνεπιφέρει η άνευ όρων παράδοση των Παπανδρέου - Σαμαρά - Καρατζαφέρη στο Δ' Ράιχ είναι πρωτοφανείς. Σε λίγους μήνες ολόκληρος ο ελληνικός λαός θα οδηγηθεί μαζικά στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση. Δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν, σηματοδοτώντας την ολοκληρωτική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας.

«Κλειδί» των Γερμανών για την επίτευξη στη χώρα μας συνθηκών –τηρουμένων, φυσικά, των αναλογιών– συγκρίσιμων μ’ εκείνες της ναζιστικής Κατοχής του 1941-1944 είναι η απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μείωση, αφενός, του κατώτατου μισθού και, αφετέρου, για κατάργηση στην πράξη των κλαδικών συμβάσεων.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε ακόμη επισημοποιηθεί το ποσοστό μείωσης του κατώτατου μισθού των 750 ευρώ μεικτά –δηλαδή, περίπου 600 ευρώ καθαρά–, αλλά οι πληροφορίες έκαναν λόγο για μείωση της τάξης του 20%. Αυτό σημαίνει 600 ευρώ μεικτά, άρα 500 περίπου ευρώ καθαρά.

Η απαίτηση, όμως, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να καταργηθούν οι κλαδικές συμβάσεις και, μάλιστα, οι ισχύουσες να μην έχουν καν την εξάμηνη ισχύ μετά τη λήξη τους που αναγνωρίζει ο νόμος, στέλνουν ένα πολύ ισχυρό σήμα στους εργοδότες να μην υπογράφουν πλέον κλαδικές συμβάσεις.

Αν αυτό «περάσει» και επιβληθεί στην πράξη, τα αποτελέσματα θα είναι εφιαλτικά. Μόλις λήγει μια κλαδική σύμβαση και δεν υπογράφεται καινούρια, ο κάθε εργοδότης θα έχει το δικαίωμα –νομίμως– να μειώσει τους μισθούς των 1.200 ή 1.500 ευρώ κατευθείαν στα... 600 ευρώ μεικτά του κατώτατου μισθού! Μέσα σε μερικούς μήνες, δηλαδή, μπορεί ξαφνικά η συντριπτική πλειονότητα των μισθών στον ιδιωτικό τομέα να έχει πέσει στα... 500 ευρώ καθαρά!

Συμφορά το ευρώ

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι με τέτοια καταβαράθρωση των μισθών, η οποία θα οδηγήσει σε τεράστιες δυσκολίες διατροφής του πληθυσμού, θα καταποντιστούν δεκάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που πουλάνε ρούχα, παπούτσια, έπιπλα, δερμάτινα είδη κ.λπ., αλλά και εστιατόρια, καφετέριες, καφενεία, τουριστικές επιχειρήσεις, κάθε είδους γραφεία παροχής υπηρεσιών και μύρια όσα...

Οι ξένοι επικυρίαρχοι της πατρίδας μας απαιτούν και οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ συμφωνούν να μειωθούν δραστικά οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία, την παιδεία, την εθνική άμυνα.

Θα κλείσουν, δηλαδή, χιλιάδες σχολεία. Θα ξαναγίνουν οι τάξεις των γυμνασίων και των λυκείων με σαράντα πενήντα μαθητές, όπως πριν από μισό αιώνα. Θα κλείνουν τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ για λόγους οικονομίας. Θα κλείνουν, επίσης, νοσοκομεία, κλινικές, κέντρα υγείας. Στα νοσοκομεία δεν θα υπάρχουν φάρμακα για τους βαριά άρρωστους σε επάρκεια, και οι γιατροί θα πρέπει να αποφασίζουν να αφήνουν τους ηλικιωμένους να πεθαίνουν χωρίς φάρμακα, για να τα δίνουν στους νεότερους ασθενείς!

Σε ό,τι αφορά στις δαπάνες για την εθνική άμυνα, οι τροϊκανοί, όταν ζητούν μείωση, δεν εννοούν, βεβαίως, τη διακοπή της αγοράς περιττών οπλικών συστημάτων ή της αγοράς πανάκριβων πολεμικών αεροπλάνων και πλοίων από τη Γερμανία και τη Γαλλία – με τις απερίγραπτες μίζες που τσεπώνουν κάθε φορά υπουργοί Άμυνας, υπηρεσιακοί παράγοντες και κάποιοι ανώτατοι αξιωματικοί.

Οι εκπρόσωποι του Δ' Ράιχ εννοούν δραστική συρρίκνωση στρατιωτικών μονάδων, μείωση του αριθμού και των μισθών των πιλότων, των αξιωματικών, των τεχνιτών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις – περικοπές, δηλαδή, που υποσκάπτουν σαφώς την αμυντική ικανότητα της χώρας μας. Εξόφθαλμο είναι πως αυτή η στρατιωτική αποδυνάμωση υπονομεύει και την πολιτική ισχύ της Ελλάδας αναφορικά με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της στο Αιγαίο, την υποστήριξη της Κύπρου, τη διασφάλιση της ΑΟΖ κ.λπ. απέναντι στις επιβουλές της Τουρκίας.

Βαρύτατο το κόστος που απαιτούν οι ξένοι δυνάστες να καταβάλει η Ελλάδα για να παραμείνει στο ευρώ, το οποίο αποδεικνύεται πραγματική συμφορά για τη χώρα μας.

«Μνημονιακή χούντα»

Υποτάσσοντας την Ελλάδα σε αυτό το εξοντωτικό καθεστώς της νέας γερμανικής Κατοχής, το δοσίλογο πολιτικό σύστημα της χώρας μας προσπαθεί να διασώσει, φυσικά, και το «τομάρι» του, ώστε να αποφύγει την τιμωρία του γι’ αυτά τα πολιτικά εγκλήματα.

Με επικεφαλής τον πρωταίτιο Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος με επιστολή του προς τον Λουκά Παπαδήμο ζήτησε να παραταθεί ο βίος αυτής της μη εκλεγμένης κυβέρνησης ως το... τέλος της τετραετίας, το Σεπτέμβριο του 2013, τα κόμματα της επαίσχυντης, όπως αποδεικνύεται από τα έργα της, συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ επιδιώκουν να ματαιώσουν τις εκλογές που είχαν υποσχεθεί όταν αποφάσισαν τη συγκυβέρνηση.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης έχει πρώτος κάνει την πρόταση αυτή. Ο Αντώνης Σαμαράς υποκρίνεται ότι την αρνείται, αλλά όλο και διολισθαίνει κάθε τόσο ως προς την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Η επιβολή μιας «μνημονιακής χούντας» επί δύο χρόνια, με στόχο να ξεθωριάσουν στις συνειδήσεις των Ελλήνων οι ευθύνες των δοσίλογων πολιτικών, καθώς θα προέχει ο αγώνας κυριολεκτικά για την επιβίωση, συνιστά ουσιαστικά αντιδημοκρατική εκτροπή. Για να δούμε αν θα συναινέσει και σ’ αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ, που κάποτε αντιστεκόταν με σθένος κατά του Μνημονίου, αλλά σήμερα μετατράπηκε σε έναν από τους Ηρακλειδείς του...

Η Εκκλησία εναντίον τους

Σοβαρότατο πολιτικό πλήγμα κατά του μνημονιακού μετώπου κατάφερε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με την επιστολή του προς τον Λουκά Παπαδήμο, σηματοδοτώντας τη ρήξη της Εκκλησίας ακόμη και σε επίπεδο ανώτατης ηγεσίας με την πολιτική των Γερμανών και των εγχώριων συνεργατών τους.

«Η πρωτόγνωρη καρ τερία των Ελλήνων εξαντλείται, η οργή παραμερίζει το φόβο και ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης δεν μπορεί να αγνοείται πια ούτε από εκείνους που διατάσσουν ούτε από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους», υπογραμμίζει ο Ιερώνυμος στην επιστολή-«βόμβα».

«Ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο. Ζητούνται δεσμεύσεις... που υποθηκεύουν, ταυτόχρονα, την εθνική μας κυριαρ χία... Υποθηκεύουν την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Εθνική μας Αξιοπρέπεια», προσθέτει ο αρχιεπίσκοπος και καταγγέλλει τους ξένους δυνάστες: «Είναι τουλάχιστον ύποπτη η εμμονή τους σε αποτυχημένες συνταγές και είναι προκλητικές οι αξιώσεις τους σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας».

Ο Ιερώνυμος καλεί σε καθολικό αγώνα κατά της ασκούμενης πολιτικής, «ενώνοντας τις αστείρευτες δυνάμεις του έθνους μας, αποκρούοντας ταυτόχρονα τους έξωθεν εκβιασμούς και απορρίπτοντας τις θανατηφόρες συνταγές τους», όπως τονίζει. Οι καιροί ου μενετοί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!