Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Τραπεζικός πόλεμος με αφορμή τα ομόλογα των ΔΕΚΟ

Την ώρα που παίρνουν σπίτια και απειλούν κόσμο και τινάζουν ζωές στον αέρα τρώγονται κάτω απ το τραπέζι μετάξι τους για τις ζημιές ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ! 
Πολεμικό κλίμα επικρατεί μεταξύ των τραπεζιτών λόγω της εξαίρεσης από τη διαδικασία του PSI ομολόγων ύψους 7,9 δισ. ευρώ που ανήκουν στις ΔΕΚΟ. Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» από τη διαδικασία του «κουρέματος» έχουν εξαιρεθεί 10 σειρές ομολογιών του ΟΣΕ, 5 σειρές του ΟΑΣΑ και 9 σειρές της ΕΑΣ, που εκδόθηκαν με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και για 4 σειρές διεθνών ελληνικών ομολόγων που εκδόθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο χωρίς πρόβλεψη για CACs.

Η προνομιακή μεταχείριση των συγκεκριμένων ομολόγων, έχει εξοργίσει κάποιους τραπεζίτες, καθώς η ρύθμιση ευνοεί συγκεκριμένες τράπεζες. Ειδικότερα κύκλοι προσκείμενοι στην Εurobank και στην Τράπεζα Πειραιώς θεωρούν πως αυτό που έγινε ευνοεί πρωτίστως την Alpha, η οποία τα δάνεια που έχει χορηγήσει στις ΔΕΚΟ, φτάνουν περίπου τα 2,2 δισ. ευρώ. Μάλιστα η Alpha είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του ΟΣΕ. Η πλευρά Λάτση είναι εξοργισμένη και διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις πως θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες.
Την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν πως κορυφαίοι τραπεζίτες επικοινώνησαν με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και του εξέφρασαν τη δυσφορία τους για τη συγκεκριμένη ρύθμιση, ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε αγωγές. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές τις επόμενες ημέρες αναμένονται και επερωτήσεις βουλευτών προς τον υπουργό Οικονομικών για την εξαίρεση αυτών των ομολόγων από το PSI.
ΠΗΓΗ:parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!