Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Γιάννης Δημαράς Προέδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών:Τώρα είναι η ώρα να φωνάξουμε το νέο «όχι»


Η σημερινή πολιτική άκρως ρευστή συγκυρία, ιστορικά ήταν πάντα, αλλά και στις μέρες μας είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την κοινωνική αμηχανία και παρακμή.
Στην αλληλοαιχμαλωσία πολιτικών -πολιτών, όπως τα διαχρονικά συμφέροντα χρήματος και εξουσίας επιβάλλουν, στόχος πάντα ήταν και στόχος σήμερα είναι η αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Είναι αλήθεια, άραγε, υγιής η Δημοκρατία, αν προσδιορίζεται εξ αιτίας πολιτικών, ιδεολογικών ή προσωπικών επιλογών, ως κεντροαριστερή, ως κεντροδεξιά ή ως κεντρώα;
Οι ακραίες τάσεις, οι συμπεριφορές της Κοινωνίας των Πολιτών, αυτές που παραπέμπουν σε απολυταρχικές επιλογές είναι ο καρκίνος της Ιστορίας.
Σε πολιτείες ελεύθερων ανθρώπων οι απολυταρχικές - φασιστικές δοξασίες πάντα νικήθηκαν. Ακόμα και αν πρόσκαιρα εκφράστηκαν, κατέρρευσαν, γιατί ούτε ο Πολιτισμός, ούτε η Αξιοπρέπεια των Πολιτών το επέτρεψαν.
Πάντως, όπως ο Αλέκος Παναγούλης το διεμήνυε, υπερασπιζόταν και μια ζωή διαλαλούσε: «Η Ελευθερία δεν είναι δικαίωμα. Είναι καθήκον».
Σήμερα που οι Νεοέλληνες ζουν υπό καθεστώς κατοχής, σήμερα που καλούνται να υπηρετήσουν επιλογές και να αποφανθούν τι πρέπει να γίνει για τη σωτηρία τη Πατρίδας, την υπεράσπιση της τιμής όλων μας, σήμερα οι επιθέσεις του άπληστου και βάρβαρου καπιταλισμού, άλλοτε φανερά, άλλοτε δόλια μέσω ΚΑΙ των ΜΜΕ που ελέγχουν και τα οποία κατακρεουργούν σώματα και αλέθουν ψυχές, σήμερα που προσβάλλουν ήθη, ιδανικά και λερώνουν όνειρα, σήμερα πρέπει, ενωμένοι, να διαλαλήσουμε στην Οικουμένη το νέο μας ΟΧΙ.
Οι εκλογές, όπως λένε, θα γίνουν σύντομα. Αλίμονο αν με οποιαδήποτε προβοκατόρικη αιτιολογία αναβληθούν ή δεν γίνουν. Αλίμονο αν
η δοτή αντισυνταγματική συγκυβέρνηση αποφασίσει για μας, χωρίς τη βούληση του Ελληνικού Λαού. Δεν θα πρέπει να δεχθούμε να οδηγηθεί η Δημοκρατία στο απόσπασμα.
Κοινή απαίτηση εν όψει της δύσκολης πολιτικής στιγμής που ζούμε, κοινή απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού είναι να υπάρξει το αντιμνημονιακό αίτημα, ως ενωμένη εκλογική πρόταση.
Σε ένα Ενιαίο Κοινωνικό Μέτωπο δεν περισσεύει κανείς. Άλλωστε, αποδεδειγμένα η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι αντιμνημονιακή. Και όπως συμβαίνει στο μέτωπο του πολέμου, την ώρα της μάχης κανένας δεν ενδιαφέρεται αν ο διπλανός του έχει οποιαδήποτε κομματική ταυτότητα.
Είναι ώρα για την ειλικρινή και γενναία ενότητα. Χωρίς αυταρχισμούς, χωρίς αλαζονείες, χωρίς ηγεμονισμούς.
Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ εδώ και έναν χρόνο υπερασπίζεται την ανάγκη να συμφωνηθεί, από οποιονδήποτε πολιτικό οργανισμό ή οποιαδήποτε Κίνηση Πολιτών, μια προγραμματική Χάρτα συνεργασίας, προ των εκλογών.
Για μια Ισχυρή Κοινωνία και μια Ανεξάρτητη Πατρίδα προτείνουμε μερικές από τις βασικές αρχές αυτής της Χάρτας Κοινών Αρχών:
- Πίστη στο Δημοκρατικό πολίτευμα και στην αντιπροσωπευτική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
- «Κόκκινες Γραμμές» στα Εθνικά μας Θέματα, απαρέγκλιτη και αταλάντευτη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, της εθνικής μας ανεξαρτησίας και της ιστορικής διαδρομής του Έθνους μας.
- Ισότιμη θέση της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια Ευρώπη των Εθνών και των Λαών και όχι των αόρατων αγορών.
- Ναι στην ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην ευρωζώνη με ένα ισχυρό ευρώ, όσο υπάρχει.
- Πλήρης ενημέρωση του Ελληνικού Λαού και του Κοινοβουλίου ως προς το χρέος της χώρας και Ανεξάρτητη Εθνική Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους για να μάθουμε τι χρωστάμε, σε ποιους, πόσα έχουμε πληρώσει σε τόκους και τοκοχρεολύσια και πότε τελειώνει το χρέος μας.
- Αναθεώρηση του Συντάγματος υπέρ της κατάργησης του σημερινού νομικού πλαισίου περί ευθύνης υπουργών και της καθιέρωσης ως εκλογικού συστήματος της Απλής Αναλογικής για δίκαιη και ακριβή απεικόνιση της λαϊκής βούλησης στο Κοινοβούλιο.
- Υποστήριξη με κάθε τρόπο της τιμωρίας των ενόχων – αυτών που αποδεδειγμένα βύθισαν τη χώρα μας στην οικονομική καταστροφή και έκλεψαν το δημόσιο χρήμα – με επιστροφή των κλεμμένων και δήμευση περιουσιών.
Ευχόμαστε το μήνυμα, η προφητεία και η προτροπή του άγνωστου διαδηλωτή που άφησε με την μπογιά του τα αποτυπώματα της ψυχής του στον τοίχο της Νομικής Σχολής το 1980, να ακουστεί και να βοηθήσει όλους μας να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις.
Το μήνυμα: «Το ’να κόμμα δέρνει τ’ άλλο και τα δυο το Κίνημα».

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!