Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Daniel Cohn-Bendit : Οι Γερμανοί να θυμηθούν ότι χρωστούν στην Ελλάδα 81 δισ. ευρώ




Οι Γερμανοί που είναι απρόθυμοι να αποδεσμεύσουν χρήματα για ένα δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, θα πρέπει να θυμηθούν τι λεηλάτησαν από τη χώρα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος ευρωβουλευτής Daniel Cohn-Bendit.



Ο Daniel Cohn-Bendit, γαλλο-γερμανός ηγέτης των Ευρωπαίων Πρασίνων, προέβη σε αυτήν τη δήλωση μιλώντας στο Στρασβούργο μόλις μια ημέρα αφού οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα δεν έχει δώσει ακόμη επαρκείς εγγυήσεις για να αξίζει ένα πακέτο στήριξης 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Ο Daniel Cohn-Bendit στη διάρκεια μιας συναισθηματικά φορτισμένης κοινοβουλευτικής συζήτησης, απευθυνόμενος απ' ευθείας στη Γερμανία, δήλωσε πως "Όταν αναγκάζεις ανθρώπους να γονατίζουν, πρέπει να είσαι ειλικρινής μαζί τους",και επέμεινε να αναβληθούν οι αποφάσεις για τη στήριξη της Ελλάδας.


Ο  Cohn-Bendit  αναφέρθηκε στη λεηλασία των χρημάτων της ελληνικής κεντρικής τράπεζας από τις δυνάμεις των Ναζί τον καιρό του πολέμου και επισήμανε πως, "με τους τόκους, τα χρωστούμενα στην Ελλάδα είναι 81 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος να δούμε την Ευρώπη και την ιστορία της".


Ο ίδιος επιτέθηκε επίσης στους "Ταλιμπάν νεοφιλελεύθερους" αξιωματούχους της ΕΕ επειδή
επιμένουν ότι η Ελλάδα πρέπει να κόψει τις συντάξεις, αντί για τις αμυντικές δαπάνες, ώστε να καλύψει ένα δημοσιονομικό κενό 325 εκατομμυρίων ευρώ για το 2012.





Ο σοσιαλιστής ηγέτης Χάνες Σβόμποντα συμφώνησε με τον  Cohn-Bendit  στο επιχείρημα ότι η αποκαλούμενη τρόικα της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ είναι υπερβολικά "τιμωρητική" έναντι της Αθήνας.


"Η Ελλάδα χρειάζεται συμβουλή, όχι δικτατορία", δήλωσε ο Σβόμποντα.






Ο Νάιτζελ Φάρατζ, ένας βρετανός ευρωσκεπτικιστής που κέρδισε δημοσιότητα κάνοντας απερίφραστες επιθέσεις εναντίον ηγετών της ΕΕ, χαρακτήρισε τον τεχνοκράτη πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο "μαριονέτα Παπαδήμο".


Ωστόσο, έσπευσε να απαντήσει ο συντηρητικός ηγέτης Ζοζέφ Ντολ ότι τα σκληρά μέτρα λιτότητας λειτούργησαν στη Λετονία, ενώ στη συνέχεια ο γερμανός φιλελεύθερος Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ επιτέθηκε στην ελληνική πολιτική τάξη επειδή απέτυχε να φέρει σε πέρας τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε.


"Ο διογκωμένος κρατικός μηχανισμός πρέπει να περιοριστεί ... το κράτος είναι διογκωμένο επειδή κάποιοι απλώς παρκάριζαν τους φίλους και τους συγγενείς τους σε υπουργεία", δήλωσε.






Ο δανός υπουργός αρμόδιος για υποθέσεις της ΕΕ Νικολάι Βάμεν, μιλώντας για λογαριασμό της τρέχουσας προεδρίας της ΕΕ, απέρριψε οποιαδήποτε πρόταση για χαλάρωση της στάσης έναντι της Ελλάδας, παρά την ύφεση που επιδεινώνεται στη χώρα και για την οποία οι επικριτές λένε ότι οφείλεται στα επιβεβλημένα από την ΕΕ μέτρα λιτότητας.


"Σφίξαμε τις ζώνες μας, είναι απαραίτητο και πρέπει να συνεχίσουμε με όλα τα οικονομικά μέτρα και να τα εφαρμόσουμε ... για να αποκατασταθούν οι καλές οικονομικές συνθήκες", δήλωσε ο Βάμεν αναφερόμενος στις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις της ΕΕ που εισήγαγαν μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!