Oxygen Blue - Hand

See you in Greece

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Η παρεμβατικότητα του κυρίου στα εσωτερικά της χώρας μας δεν έχει προηγούμενο! Προκλητικός κυνικότατος!

Η ελληνική πολιτική σκηνή είναι κατώτατη των περιστάσεων και αδυνατεί να βάλει στην θέση της τους ευρωπαίους ανθρωποφάγους κανίβαλους!

Όπως αναμεταδίδει και η Deutsche Welle, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι ένα από τα δυσκολότερα σημεία στις παρούσες διαπραγματεύσεις με την Αθήνα, εντοπίζεται στο γεγονός ότι η ΝΔ δεν έχει υποσχεθεί με σαφήνεια ότι, σε περίπτωση εκλογικής της νίκης, θα αφήσει ακέραιες τις συμφωνηθείσες αποφάσεις του προγράμματος περικοπών.

Αυτός, σημείωσε, είναι ένας από τους λόγους της παραπομπής του ελληνικού ζητήματος στην τακτική σύνοδο του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα, όπου θα συζητηθούν οι λεπτομέρειες της ελληνικής κρίσης.

«Έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό» ανέφερε ο κ. Σόιμπλε, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε, «μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά δεν μπορούμε να τροφοδοτούμε επ' αόριστον ένα πηγάδι χωρίς πάτο».

«Παρακολουθώντας την εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, το ερώτημα είναι: ποιος θα εγγυηθεί ότι αυτά που αποφασίζουμε σήμερα θα ισχύουν και μετά τις εκλογές;» παρατήρησε και, απευθυνόμενος στην ελληνική ηγεσία, επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ιταλίας, όπου όλες οι πολιτικές δυνάμεις ενώθηκαν πίσω από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι.

«Όποιος βλέπει την πρόοδο που κάνει η Ιταλία, πρέπει να το σκεφτεί αυτό» σημείωσε, «αλλά δεν μπορώ να το επιβάλω στην Ελλάδα».


Σύμφωνα πάντως με πηγές της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς αποστέλλει εντός της ημέρας στις Βρυξέλλες την επιστολή με την οποία θα δεσμεύεται να τηρήσει το νέο Μνημόνιο και μετά τις επικείμενες εκλογές, ενώ, σύμφωνα με άλλες πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ήδη αποστείλει τη δική του επιστολή για τη στήριξη των μέτρων του νέου μνημονίου.

Σε τηλεδιάσκεψη αντί συνεδρίασης θα περιοριστούν οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών  σε μια κρίσιμη «στροφή» για το ελληνικό ζήτημα, με τις όποιες καθυστερήσεις να φαντάζουν – και να είναι – έως και καταστροφικές για την αναδιάρθρωση του χρέους, την έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης και εν τέλει την ίδια τη διάσωση της χώρας.

Η δια στόματος του ίδιου του προέδρου του  Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «μετάθεση» της συνεδρίασης των υπουργών της Ευρωζώνης για την προσεχή Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, προκλήθηκε – σύμφωνα με τις Βρυξέλλες – από το ότι προσώρας δεν έχουν εκπληρωθεί όλοι οι όροι που απαιτούν οι Ευρωπαίοι από την Ελλάδα. Με δυο λόγια δεν έχουν ληφθεί από τους Ευρωπαίους οι διαβεβαιώσεις που ζήτησαν από τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ προφανέστατα δεν έχουν πεισθεί για το πώς θα καλυφθεί το κενό των 325 εκατ. ευρώ και από τη γενικότερη ανάλυση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Απαντήσεις που  εν μέρει έλαβαν από το χθεσινό  υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να αναλύσουν περαιτέρω στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα.

Υπό αυτό το πρίσμα, την ελπίδα να επιτευχθεί, το ταχύτερο δυνατό, συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα, εξέφρασε σήμερα ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ. 

Σημείωσε ότι απαραίτητη προϋπόθεση γι' αυτό είναι η επίλυση από την Ελλάδα των δύο εκκρεμοτήτων: των πολιτικών δεσμεύσεων και της κάλυψης της «τρύπας» στις συντάξεις του 2012. 

Μάλιστα, ανέφερε ότι στη σημερινή τηλεδιάσκεψη θα γίνει συζήτηση σε βάθος, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι επείγει η υλοποίηση του λεγόμενου PSI, από τα αποτελέσματα του οποίου εξαρτάται, όπως είπε, και το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.  
Ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν ανέφερε επίσης ότι πτώχευση της Ελλάδας θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα, αλλά και για την ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!