Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Πάνος Μπεγλίτης"Οι συνεχείς δηλώσεις του κ. Χρυσοχοίδη δεν προσβάλλουν μόνον την παράταξη μας. Προσβάλλουν και τον ελληνικό λαό"

Πάνος Μπεγλίτης bonus video 

"Υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που πρέπει, άμεσα, να λυθεί. Και θα λυθεί από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ"..
Φωτιές στο πολιτικό σκηνικό ανάβει με αποκλειστική του συνέντευξη, ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης.

Ο κ. Μπεγλίτης τονίζει πως οι δηλώσεις Χρυσοχοΐδη δεν ... προσβάλουν μόνο την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τον ελληνικό λαό. «Υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που πρέπει , άμεσα, να λυθεί. Και θα λυθεί από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ» επισημαίνει, προϊδεάζοντας για λήψη μέτρων κατά του υπουργού Ανάπτυξης.


Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώνει για πρώτη φορά ότι μόλις φτάσει στη Βουλή ο φάκελος για την ΕΛΣΤΑΤ, το κόμμα του θα ζητήσει άμεσα τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής και τονίζει πως «πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση από αυτή τη Βουλή και πριν αποφασιστεί η διάλυσή της και η προκήρυξη εκλογών». Παράλληλα καλεί τη ΝΔ να κατονομάσει ποια στελέχη ζητά να παραιτηθούν.

Αίσθηση, επίσης, προκαλεί η αναφορά του στους «αυτοπροσδιοριζόμενους μεταρρυθμιστές» που επιτέθηκαν στους βουλευτές μ’ αφορμή την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να κάνει λόγο για «Μαρίες Αντουανέτες» της πολιτικής μας ζωής!

Ο κ. Μπεγλίτης, με τη συνέντευξή του , απορρίπτει τις προτάσεις για άμεση εκλογή ηγεσίας, όπως ζητούν δημοσίως κορυφαία στελέχη. «Οι αποφάσεις που ελήφθησαν με μεγάλη πλειοψηφία από το Εθνικό Συμβούλιο δεν είναι «μετεωρολογικό δελτίο» για να αλλάζουν ανάλογα με το «βαρομετρικό» της καθημερινής συγκυρίας και των κινήσεων τακτικής» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η όντως πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του εκπροσώπου τύπου έχει ως εξής:

Να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα του Εθνικού Συμβουλίου και να εκλεγεί άμεσα νέα ηγεσία ζητούν και δημοσίως στελέχη του ΠΑΣΟΚ κ. Μπεγλίτη. Το συζητά ο κ. Παπανδρέου;

Οι αποφάσεις που ελήφθησαν με μεγάλη πλειοψηφία από το Εθνικό Συμβούλιο δεν είναι «μετεωρολογικό δελτίο» για να αλλάζουν , ανάλογα με το «βαρομετρικό» της καθημερινής συγκυρίας και των κινήσεων τακτικής. Έχουμε όλοι τη ευθύνη να συμβάλουμε στη συντεταγμένη υλοποίηση όσων αποφασίσαμε, εντός του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος.

Αν η εκλογή γίνει εντός των χρονοδιαγραμμάτων, ο κ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία; Πολλοί σύντροφοί σας πιστεύουν πως όλες οι διαδικασίες δεν αποτελούν παρά μεθοδεύσεις για να παραμείνει στην ηγεσία…

Η θέση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκφράσθηκε με καθαρό και ειλικρινή τρόπο στα θεσμικά όργανα του Κινήματος. Δεν είναι σοβαρό να εκδίδουμε κάθε πρωί ανακοίνωση τύπου που να την επιβεβαιώνει. Υπενθυμίζω, ωστόσο, ότι η διαδικασία εκλογής ηγεσίας εγκρίθηκε με την ευρύτερη συναίνεση των στελεχών της παράταξης και με σεβασμό στο καταστατικό. Όσοι βλέπουν μεθοδεύσεις, ακόμα και μετά απ΄ αυτή τη συμφωνία, συμβάλλουν στην εσωστρέφεια και στην καλλιέργεια κλίματος δυσπιστίας, που δεν βοηθούν το ΠΑΣΟΚ στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε «μοιραίο πολιτικό λάθος» το Μνημόνιο. Εκτιμάτε πως θέτει στο στόχαστρό του τον τότε πρωθυπουργό;

Ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης έθεσε με την ομιλία του κρίσιμα στρατηγικά ζητήματα της λειτουργίας της Ευρωζώνης και επεσήμανε τους κινδύνους από την κυρίαρχη, σήμερα, αντίληψη της Γερμανίας για τη διαχείριση της κρίσης του χρέους. Τι διαφορετικό υποστήριζε και προσπαθούσε, σε δύσκολες συνθήκες, να επιτύχει ο Γιώργος Α. Παπανδρέου?

Από την άλλη πλευρά θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι όταν επιχειρήσαμε το Σεπτέμβριο του 2011 να διαπραγματευθούμε την επέκταση του χρονικού ορίζοντα της εκπλήρωσης των δημοσιονομικών στόχων, η Τρόικα διαφώνησε και απεχώρησε και η καταβολή της 6ης δόσης καθυστέρησε 4 μήνες. Δεν μπορούμε να ακυρώνουμε τη διαπραγματευτική προσπάθεια της Κυβέρνησής μας και να αγνοούμε την ανάγκη αποτροπής της στάσης πληρωμών, όταν την ίδια στιγμή επισημαίνουμε το αδιέξοδο της κυρίαρχης ευρωπαϊκής δημοσιονομικής στρατηγικής. Οι διαπραγματεύσεις δεν εξελίσσονταν «εν κενώ». Η απόσταση από τα γεγονότα και η ασφάλεια του χρόνου δεν νομιμοποιεί την επιχειρηματολογία και την κριτική που διατυπώνονται.
Και ο κ. Χρυσοχοΐδης, όμως, όχι απλώς επιμένει πως δεν διάβασε το Μνημόνιο, αλλά και ότι έτσι λειτουργούσε η κυβέρνηση. Θεωρείτε πως υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Χρυσοχοΐδη; Γιατί οι πληροφορίες επιμένουν πως ο κ. Παπανδρέου θα απαντήσει…
Οι συνεχείς δηλώσεις του κ. Χρυσοχοίδη δεν αφορούν μόνον τον ίδιο και την ευθύνη που πρέπει να αναλάβει ως μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου την τελευταία διετία. Αφορούν, επίσης, το σύνολο των μελών της Κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που προσπάθησαν με γενναιότητα και σε αντίξοες συνθήκες να αποτρέψουν την κατάρρευση της χώρας και να υπερασπισθούν ένα σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο. Αυτές οι δηλώσεις δεν προσβάλλουν μόνον την παράταξη μας. Προσβάλλουν και τον ελληνικό λαό που έκανε σημαντικές θυσίες για τη χώρα. Υπάρχει ένα σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που πρέπει, άμεσα, να λυθεί. Και θα λυθεί από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Οι νέες δημοσκοπήσεις εμφανίζουν το ΠΑΣΟΚ στα τάρταρα…

Βιώνουμε μια εξαιρετικά ρευστή περίοδο και όποιος διαμορφώνει την πολιτική στρατηγική και τους τακτικούς σχεδιασμούς του με βάση τις δημοσκοπήσεις θα κάνει λάθος. Εάν όλοι συνειδητοποιήσουμε ότι δεν μπορούμε να είμαστε κατώτεροι της ιστορικής διαδρομής της δημοκρατικής παράταξης, τότε, πιστεύω, ότι το κλίμα για το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει. Διαθέτουμε στην κοινωνία ένα ισχυρό ένστικτο επιβίωσης που πρέπει να ενεργοποιήσουμε.

Και μια ακόμη ερώτηση κ. εκπρόσωπε. Αν η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ έρθει στη Βουλή θα ζητήσετε Εξεταστική; Και πώς κρίνετε πολιτικά το όλο θέμα, με τη ΝΔ να ζητά ήδη και παραιτήσεις υπουργών που αναφέρονται στην έκθεση του εισαγγελέα;

Η υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ θα έπρεπε εδώ και καιρό, εφόσον εκπληρώνονταν οι προϋποθέσεις του Συντάγματος και του σχετικού νόμου, να έλθει στη Βουλή προς διερεύνηση. Καθυστέρησε και πιστεύω ότι η καθυστέρηση οφείλεται στη διαχείριση του θέματος για άλλους σκοπούς. Δηλώσαμε από την αρχή ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία καθυστέρηση στη διερεύνηση όλων των υποθέσεων από τους αρμόδιους οικονομικούς εισαγγελείς. Έχω την εντύπωση ότι η παρατεινομένη εκκρεμότητα επιχειρήθηκε να αξιοποιηθεί πολιτικά απ΄ ορισμένους κύκλους. Εφόσον η υπόθεση έλθει, τελικά, στη Βουλή θα ζητήσουμε, άμεσα, τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Δεν θα γίνουμε όμηροι σκοπιμοτήτων. Πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση απ΄ αυτή τη Βουλή και πριν αποφασισθεί η διάλυσή της και η προκήρυξη εκλογών. Η ΝΔ έχει την πολιτική ευθύνη να πει ανοικτά και επίσημα και όχι με πονηρές διαρροές ποια στελέχη της Κυβέρνησης ζητά να παραιτηθούν. Να τα κατονομάσει. Από την πλευρά μας είμαστε έτοιμοι. Να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των δημοσιονομικών στοιχείων από το 2000 μέχρι σήμερα.

Μετά τα όσα συνέβησαν στην Ολομέλεια της Βουλής με την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο, από το Μαξίμου κύκλοι σημείωναν ότι οι βουλευτές είναι όμηροι συντεχνιών.

Πρέπει να σεβασθούμε όλοι την κοινοβουλευτική ευαισθησία και τη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλουν οι βουλευτές για να ανταποκριθούν στην ανάγκη ολοκλήρωσης των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών που χρειάζεται η χώρα. Αυτό σημαίνει ότι και όλοι οι Υπουργοί της Κυβέρνησης συνεργασίας πρέπει, σε αυτή τη συγκυρία, να συνεργασθούν πιο στενά με τις κοινοβουλευτικές ομάδες των συνεργαζόμενων κομμάτων. Η έκφραση αντιρρήσεων και προβληματισμών από τους βουλευτές δεν ισοδυναμεί με υποστήριξη στενών συντεχνιακών συμφερόντων.

Η ιδεοληπτική προσέγγιση των μεταρρυθμίσεων από ορισμένους αυτοπροσδιοριζόμενους μεταρρυθμιστές δεν μπορεί να ισοπεδώνει ειλικρινείς αγωνίες και πραγματικά προβλήματα που δυστυχώς αγνοούνται. Οι συντεχνίες, στις σημερινές συνθήκες, δεν έχουν μόνον προνόμια, που, σωστά, πρέπει να περικοπούν. Περιλαμβάνουν και πολλούς φτωχοποιημένους επιστήμονες και εργαζομένους που οφείλουμε να τους προστατεύσουμε. Αυτή την πραγματικότητα, δυστυχώς, την αγνοούν οι «Μαρίες Αντουανέτες» της πολιτικής μας ζωής.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!