Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Αντιπρόεδρο του Σαμαρά βλέπει τον Παπαδήμο ο Economist !!!


Στο ρευστό πολιτικό σκηνικό που επικρατεί στην Ελλάδα, λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, αναφέρεται ο Economist.
 
Σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό, στις προσεχείς εκλογές προβλέπεται ότι ο δικομματισμός θα υποστεί μεγάλες αναταράξεις, κάτι λογικό δεδομένης της οικονομικής και κοινωνικής αναταραχής που βιώνει η χώρα.

Πολλοί ψηφοφόροι είναι απογοητευμένοι από τη διαφθορά και το πελατειακό σύστημα, που εξετράφη κατά την τελευταία 30ετία από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το εκλογικό σώμα θα στραφεί σε μικρά αντιμεταρρυθμιστικά κόμματα.

Αίσθηση μάλιστα προκαλεί το δημοσίευμα στο σημείο που αναφέρεται για τα κόμματα της Αριστεράς. «Οι κινδυνολόγοι ισχυρίζονται ότι τα τρία κόμματα της Αριστεράς –οι αμετανόητοι κομμουνιστές (ΚΚΕ), οι σκληροπυρηνικοί (ΣΥΡΙΖΑ) και οι σπάταλοι σοσιαλιστές (Δημοκρατική Αριστερά)- υποδαυλίζουν την κοινωνική αναταραχή, κάτι που θα μπορούσε να υπονομεύσει το νέο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. {...} Κάποιοι άλλοι ανησυχούν για τη δύναμη της Ακροδεξιάς, όπως η Χρυσή Αυγή, που για πρώτη φορά είναι πιθανό να κερδίσει το όριο του 3% και να εισέλθει στη Βουλή και το ΛΑΟΣ».

Ωστόσο μπορούν τα μικρά κόμματα να πιάσουν τόσο μεγάλο ποσοστό; Τα δύο μεγάλα κόμματα δείχνουν ακόμη ισχυρά. Η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, ενώ το ΠΑΣΟΚ έρχεται σε κάποιες από αυτές μέχρι και στην τέταρτη θέση, πίσω από τη Δημοκρατική Αριστερά, ακόμη και από τους κομμουνιστές. Ο Ε. Βενιζέλος πιστεύει ότι θα κερδίσει πάλι τους ψηφοφόρους, με πρώτη δοκιμασία την Κυριακή, ημέρα εκλογής του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον Economist, τα δύο μεγάλα κόμματα συνεργάστηκαν με επιτυχία υπό τον Λ. Παπαδήμο, που εξασφάλισε το νέο πρόγραμμα διάσωσης της χώρας και τη διαγραφή μεγάλου μέρους του ελληνικού χρέους.

«Πολλοί πολιτικοί από την Ευρώπη ανησυχούν ότι οι εκλογές θα απομακρύνουν την Ελλάδα από την πιστή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων. Παρά την άνοδο των μικρών κομμάτων, το αποτέλεσμα των εκλογών πιθανόν θα κάνει μια μεγάλη διαφορά. Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η ΝΔ, ενισχυμένη και από τις έξτρα 50 έδρες του πρώτου κόμματος, θα σχηματίσει μια κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, σχηματίζοντας μια ισχυρή πλειοψηφία. Ορισμένοι υπουργοί πιθανόν να κρατήσουν το χαρτοφυλάκιό τους. Ο κ. Παπαδήμος πιθανόν θα μπορούσε να πειστεί να παραμείνει, πιθανόν ως αντιπρόεδρος του Α. Σαμαρά. Αυτό θα καθησύχαζε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα θα συνέχιζε το πρόγραμμα», καταλήγει το δημοσίευμα.


ΠΗΓΗ:epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!