Oxygen Blue - Hand

See you in Greece

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Ξεφυλλίζουν και πάλι το ημερολόγιο


Ο φόβος τάχα για επεισόδια την Πρωτομαγιά ίσως μεταθέσει τις εκλογές για τις 13 Μαΐου! Κάνουν το παν για να το τραβήξουν όσο μπορούν τα τσιράκια των τραπεζιτών! Κάντε εκλογές ρε ζώα θα σας πάρει ο κόσμος στο κυνήγι και δε σας σώνει κανείς...

 Σαμαραντώνη  από τις 18 Φεβρουαρίου ακόμα εκλογές κάνεις εσύ? χαχχαχα 


 

Ο φόβος της... Πρωτομαγιάς ίσως μεταθέσει την ημερομηνία των εκλογών για μία εβδομάδα. Ωστόσο, δύσκολα μπορεί ειπωθεί με βεβαιότητα ότι θα είναι μόνο τόσο αφού - όπως είναι γνωστό - κατά τη συμφωνία συγκρότησης της κυβέρνησης συνεργασίας τον περασμένο Νοέμβριο είχε οριστεί ως ημερομηνία προσφυγής στις κάλπες η 19η Φεβρουαρίου.
Η χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά δεν έβγαλε ακριβή ημερομηνία εκλογών, αλλά μόνο την αμφίσημη διατύπωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Παντελή Καψή πως «συμφώνησαν σε όλα, δεν αποφάσισαν τίποτε».
Το βασικό θέμα της συζήτησης των δύο ανδρών ήταν ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, ο οποίος έως τώρα ήταν απόλυτα εξαρτημένος από την ολοκλήρωση του νομοθετικού έργου της κυβέρνησης, αλλά από χθες προστέθηκε και η... Πρωτομαγιά. Και αν για την ψήφιση των νομοσχεδίων τα οποία προκύπτουν από τις δεσμεύσεις της χώρας μετά το δεύτερο Μνημόνιο υπήρχε συναίνεση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, από χθες προστέθηκε και η πιθανότητα (σοβαρών) επεισοδίων κατά τους εορτασμούς της Πρωτομαγιάς. Η πιθανότητα αυτή που απασχολεί έντονα την κυβέρνηση, ύστερα μάλιστα από όσα συνέβησαν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ, όπως και η πιθανότητα να επαναληφθούν οι προπηλακισμοί πολιτικών προσώπων την Κυριακή κατά τη διάρκεια των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου, φαίνεται να οδηγούν σε αναθεώρηση των σκέψεων για εκλογές στις 6 Μαΐου - μια που η Πρωτομαγιά θα συνέπιπτε με την κορύφωση της προεκλογικής περιόδου - και την πιθανή πραγματοποίησή τους στις 13 Μαΐου.

ΤΑ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ. Οριστικές αποφάσεις πάντως δεν έχουν ληφθεί. Αυτές θα ληφθούν αφού υπάρξει συνεργασία με τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο προκειμένου να προσδιοριστούν οι χρόνοι για την ψήφιση των δύο πολυνομοσχεδίων-σκούπα, τα οποία θα εγκριθούν κατά το σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο. Παράλληλα θα προσδιοριστούν οι χρόνοι για την ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και δύο νομοσχεδίων τα οποία έχουν πάρει ήδη τον δρόμο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. Εκκρεμούν ακόμη ερωτήσεις σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Πρωθυπουργό, αλλά και μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Πάντως, δύσκολα η παρούσα Βουλή θα παρατείνει τις εργασίες της και μετά το Πάσχα - όλα δείχνουν ότι θα διαλυθεί την Παρασκευή 6 Απριλίου - παρότι υπάρχει μια ημερομηνία-ορόσημο που είναι η 12η Απριλίου, κατά την οποία θα ολοκληρωθεί το PSI για όσους ιδιώτες κατέχουν ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου που υπόκεινται στο αγγλικό δίκαιο.
Ο κ. Παπαδήμος που είχε ανάλογη συζήτηση για τον χρόνο των εκλογών και με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο κατά τη συνάντησή τους τη Δευτέρα, πρόκειται τις επόμενες ημέρες να συναντηθεί με τη γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τους προέδρους του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη και ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να έχει τις απόψεις τους προτού αποφασίσει για την ημερομηνία των εκλογών. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Παπαδήμος θα λάβει τις αποφάσεις του περί τα μέσα της επόμενης εβδομάδας.
Στο μεταξύ σήμερα αναμένεται να ορίσει ο Πρωθυπουργός τον αντικαταστάτη του κ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η θέση θα κριθεί μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη. Ορισμένες πηγές ανέφεραν ότι η μη ανακοίνωση του ονόματος του νέου υπουργού Οικονομικών οφείλεται στην απουσία του κ. Γιαννίτση στο εξωτερικό, σε επίσκεψη εργασίας.

πηγή:tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!