Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ξεκινούν οι αποκρατικοποιήσεις


Στο φουλ λειτουργούν πλέον οι μηχανές του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), μετά και τη συμφωνία για την ολοκλήρωση του PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δημιουργία 50.000 θέσεων εργασίας, μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη που μόνον από την αξιοποίηση του Ελληνικού θα φθάνει το +0,3% σε ετήσια βάση για μια δεκαετία και προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων και εσόδων για το κράτος. 
Σύμφωνα με εκτιμήσεις για κάθε ευρώ που εισπράττεται, το πρόγραμμα θα δημιουργεί επιπλέον κατά μέσο όρο 3-4 ευρώ εθνικού εισοδήματος, μέσα στην Ελληνική οικονομία.

Εκτός της σημερινής επίσημης ανακοίνωσης της έναρξης δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του Ομίλου ΔΕΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί μια ακόμη διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. 
Εξάλλου, στο προσεχές χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι αποκρατικοποιήσεις για το IBC (Golden Hall) και τη ΛΑΡΚΟ. Θα ακολουθήσει ο ΟΔΙΕ και η διαδικασία πώλησης του 49% του Καζίνο της Πάρνηθας. Στο όχι μακρινό μέλλον θα γίνει και η πώληση του 29% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΠΑΠ. 

Στις άμεσες προτεραιότητες του ΤΑΙΠΕΔ είναι η αξιοποίηση των υποδομών της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι κ.λπ.) με στόχο να γεννηθεί ένα νέο κύμα επενδύσεων. Είναι σημαντικό ότι στην αξιολόγηση των προσφορών θα μετρήσει πολύ η δυνατότητα συμμετοχής του Δημοσίου για συμμετοχή σε μελλοντικά κέρδη και υπεραξίες. Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Κώστας Μητρόπουλος στο ΑΠΕ - ΜΠΕ το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων είναι η μοναδική "ανοικτή πύλη προσέλκυσης 'Αμεσων Ξένων Επενδύσεων στην Ελλάδα . Στόχος του ΤΑΙΠΕΔ είναι η προσέλκυση επενδύσεων και όχι η πώληση των περιουσιακών στοιχείων".


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!