Oxygen Blue - Hand

See you in Greece

Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ ΟΜΑΔΑ ΟΙ "21" ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΜΕΝΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ?


Έντονη κινητικότητα καταγράφεται στη σκακιέρα της κεντροδεξιάς μετά το πρώτο «μούδιασμα» από την ψηφοφορία της Κυριακής. Στην ΝΔ επιχειρούν να περιορίσουν τους κραδασμούς από τη διαγραφή των 21 συν την...
οριστική διαγραφή τουΠάνου Καμμένου και από μέλους του κόμματος. 

Την ίδια στιγμή, οι διαγραφέντες, αναμένεται να επιχειρήσουν να συστήσουν ομάδα διεκδικώντας με συντονισμένο σχεδιασμό, την επανεκλογή τους. 

Ήδη η ομάδα των «22» αναζητεί τον αρμόδιο στηνΒουλή προκειμένου να της παραχωρηθούν γραφεία, ενώ αύριο προγραμματίζεται η πρώτη τους συνάντησηπροκειμένου να διαπιστωθούν οι διαθέσεις ενός εκάστου και να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους –εφ’ όσον βέβαια διαπιστωθεί ότι είναι εφικτή η συγκρότηση τους σε ομάδα. 

Η πρώτη βολιδοσκόπηση μεταξύ των «22» - στους οποίους έσπευσε να δηλώσει «παρών» και ο Πάνος Καμμένος - διαπιστώνει την πρόθεση συνύπαρξης με στόχο να δημοσιοποιείται ενιαία έκφραση που θα συμπυκνώνει την αντιμνημονιακή στάση. 
Ο αρχικός σχεδιασμός προβλέπει την παρουσία των διαγραφέντων στις επόμενες εκλογές, με ψηφοδέλτιο στις περισσότερες εκλογικές περιφέρειες και τελικό στόχο τη διεκδίκηση ενός μικρού τμήματος στην επόμενη –κατά τα φαινόμενα- πολυκομματική Βουλή. 

Στον αντίποδα, από την Συγγρού εκτιμάται ότι η τελική συγκρότηση των «22» σε ομάδα είναι από δύσκολο έωςανέφικτο εγχείρημα, λόγω των ετερόκλητων χαρακτηριστικών τους. Υψηλόβαθμα στελέχη από το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά αντιλαμβάνονται ότι οι περισσότεροι εκ των διαφοροποιούμενων, είτε υποκινήθηκαν από προσωπικό συμφέρον, είτε παρασύρθηκαν θεωρώντας ότι ο αρχηγός της ΝΔ θα απέφευγε να διαγράψει μια πολυάριθμη ομάδα βουλευτών. 

Εξαιρούν τους κυρίους Ζώη, Μαρκόπουλο και Σταμάτη, οι οποίοι είχαν εκφράσει ανοιχτά την αντίθεσή τους από την αρχή. Στις «ειδικές περιπτώσεις» εντάσσουν και τον Γ. Βλάχο, η περίπτωση του οποίου όμως διακρίνεται από την στενή σχέση που έχει με τον Κώστα Καραμανλή, χωρίς όμως εν προκειμένω να συνδέεται η απόφασή του αυτή καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τον πρώην Πρωθυπουργό. 

Άλλωστε, σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν από την ψηφοφορία της Κυριακής και όταν τα μηνύματα προς την κομματική ηγεσία ήταν πλέον πολύ σαφή για το ανυποχώρητο της στάσης των «ύποπτων» για καταψήφιση βουλευτών – θέμα για το οποίο ελέγχεται τόσο η αποτελεσματικότητα του γραμματέα της Κ.Ο. Κώστα Τασούλα,όσο και του γραμματέα της Πολ. Επιτροπής Ανδρέα Λυκουρέντζου - ο κ. Καραμανλής κάλεσε στο γραφείο του τον Μανώλη Κεφαλογιάννη και, παρουσία και άλλων βουλευτών, του διεμήνυσε ότι θα πρέπει να στηριχτεί η απόφαση της ηγεσίας, δεδομένου ότι οι εκλογές ήταν ante portas. 

Για κάποιες περιπτώσεις, οι πιέσεις έφεραν αποτέλεσμα. Για τους περισσότερους βουλευτές όμως, τόσο η ένταση όσο και ο τρόπος της πίεσης, οδήγησε σε σκλήρυνση της στάσης τους. Γεγονός που αποτέλεσε μονόδρομο για τον Α. Σαμαρά για τον οποίο, η μοναδική επιλογή πέον ήταν η οριστική διγραφή. 

«Πολλοί πίστευαν ότι δε θα το κάνω. Αν δεν το έκανα θα ήμουν εγκλωβισμένος. Και τι σόι Πρωθυπουργός θα ήμουν την επόμενη ημέρα;» φέρεται να είπε ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος προς τους Προέδρους των ΝΟΔΕ, σε συνεδρίαση που είχαν χθες σην Συγγρού. Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί και η Πολιτική Επιτροπή, 
ώστε ο Πρόεδρος της ΝΔ να αποσαφηνίσει στα κεντρικά στελέχη του κόμματος 
τις θέσεις του και εξηγήσει τις αποφάσεις του. 

Πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!