Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΕΛΕΡΗ!


Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Γενικού Γραμματέα Φορολογικών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών, Ιωάννη Καπελέρη και της διευθύντριας Ελέγχου Τελωνείων του ίδιου υπουργείου, ζητεί με παραγγελία του προς την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης.Αυτό είναι το αποτέλεσμα της έρευνας που διενεργήθηκε από του οικονομικούς εισαγγελείς με αφορμή τις καταγγελίες που συνόδεψαν την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικομνομικών, Δ. Σπινέλλη. Η έρευνα ξεκίνησε με βάση σχετικά δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονταν στην ύπαρξη παραμηχανισμού στο υπουργείου Οικονομικών που «μπλόκαρε την είσπραξη προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων ενώ αυτά είχαν βεβαιωθεί».

Την προκαταρκτική εξέταση διενήργησε αναπληρωτής Οικονομικός Εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος στην πορισματική του αναφορά ζητεί την άσκηση ποινικής δίωξης για «απιστία περί την υπηρεσία σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και με την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαίτερα μεγάλης αξίας της πράξης με βάση το νόμο 1608/ 50 περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος».

Στην πορισματική αναφορά υπογραμμίζεται ότι το ύψος της ζημίας υπολογίζεται κατ’ ελάχιστον στα 15 εκατ. ευρώ και η οποία «αν λάβουμε υπόψη τις κρίσιμες συνθήκες για την κοινωνία και την οικονομία μεγιστοποιείται εκ των πραγμάτων».


Στην παραγγελία για την άσκηση δίωξης αναφέρεται επίσης ότι «πρέπει να ερευνηθεί κατά την διάρκεια της ανάκρισης το ενδεχόμενο ύπαρξης ηθικών αυτουργών και αν διαπιστωθεί να αντιμετωπιστεί με την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης».

Για την υπόθεση αυτή, η έρευνα της οποίας ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου, είχε κληθεί για έγγραφες εξηγήσεις ο κ. Καπελέρης, ο οποίος αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε παράνομη πράξη και είχε υποστηρίξει πως επρόκειτο απλώς για εκπρόθεσμες εγγραφές στο σύστημα Ήφαιστος.

Αυτή ήταν η πρώτη ενέργεια των οικονομικών εισαγγελέων μετά το θρίλερ που εξελίχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με την υποβολή των παραιτήσεών τους, τις καταγγελίες τους για παρεμβάσεις στο έργο τους, την ύπαρξη σχεδίου τροπολογίας, με το οποίο θα αντικαθίσταντο από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τελικά την αναδίπλωση τόσο των ιδίων όσο και των Αρχών του Αρείου Πάγου που ερεύνησαν τις καταγγελίες και τις έθεσαν στο αρχείο.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!