Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Πολυβόλα βρέθηκαν στο "Ελευθέριος Βενιζέλος" και ήδη επικρατεί αναστάτωση στα κεντρικά γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας





Ηρθαν µε εµπορική πτήση από τις ΗΠΑ και ως παραλήπτες εµφανίζονταν δύο γυναίκες

Πολυβόλα βρέθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»! Αναστάτωση επικρατεί στηνΑντιτροµοκρατική Υπηρεσία από την ανεύρεση στο Αεροδρόµιο προ µερικώνηµερών οπλοστασίου που προερχόταν από τις ΗΠΑ. Οι αστυνοµικοί ανακάλυψανσε χάρτινα κιβώτια διάφορα τµήµατα υποπολυβόλων και πιστολιών των 9mm ταοποία θα έµπαιναν παράνοµα στη χώρα µας µε εµπορική πτήση. Οι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. ερευνούν µε απόλυτη µυστικότητα την πιθανότητα να εµπλέκονται στην εισαγωγή των όπλων ελληνικές τροµοκρατικές οργανώσεις και έχουν θέσει υπό παρακολούθηση σειρά ατόµων. Το ενδιαφέρον τους µάλιστα εστιάζεται σε δύογυναίκες που εµφανίζονται ως εισαγωγείς του οπλισµού! 

Το φορτίο εντοπίστηκε το µεσηµέρι της 16ης Νοεµβρίου κατά τον έλεγχο πτήσης Cargo που µόλις είχε αφιχθεί στο Αεροδρόµιο προερχόµενη από τις ΗΠΑ. Ως αποστολέας του δέµατος εµφανιζόταν µία αµερικανική εταιρεία και ως παραλήπτες δύο γυναίκες από τις οποίες η µία διέµενε στη Γλυφάδα και η άλλη στην Καλλιθέα. Σύµφωνα µε τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, τα δέµατα θα παραδίδονταν µέσω ΕΛ.ΤΑ. στους παραλήπτες τους. 


Αρχικά τα δύο δέµατα τα εντόπισαν υπάλληλοι του Τελωνείου. Το ενδιαφέρον τους κίνησε η δοµή και το βάρος τους, αλλά και ορισµένες ενδείξεις από τον έλεγχό τους σε συσκευή X-ray. Αµέσως κλήθηκαν επιτόπου να ελέγξουν και να ανοίξουν τα δέµατα αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι βρέθηκαν µπροστά σε κλείστρα, κάννες και σειρά άλλων εξαρτηµάτων περίπου δέκα υποπολυβόλων Μ-16 και πιστολιών Glock. Στη συνέχεια, ενηµερώθηκαν αξιωµατικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Ασφάλειας Αττικής, ενώ ενηµέρωση ζήτησε και η Αντιτροµοκρατική Υπηρεσία. 

Η διαπίστωση των αξιωµατικών ήταν ιδιαίτερα ανησυχητική:

«Πρόκειται για µία ιδιαίτερα ασυνήθιστη και ύποπτη εισαγωγή όπλων. Το πιθανότερο είναι οι δράστες να µετέφεραν τα όπλα σε διάφορα τµήµατα-εξαρτήµατα προκειµένου να µην εντοπιστούν στις συσκευές X-ray στο αεροδρόµιο. Ενα όπλο εύκολα εντοπίζεται στην ηλεκτρονική σάρωση των δεµάτων. Tα διάφορα κοµµάτια τους όµως µπορεί να µη γίνουν αντιληπτά από τους υπευθύνους χειρισµού της συσκευής. Είναι µάλιστα ιδιαίτερα πιθανόν να έχει υπάρξει και άλλη “τµηµατική” εισαγωγή όπλων µε τον ίδιο τρόπο, που δεν έγινε αντιληπτή από τους υπευθύνους του Τελωνείου και τους αστυνοµικούς». Οπως αναφέρουν οι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ.: «Κάποιοι εξοπλίζονται µε τη µέθοδο του... παζλ πολυβόλων και πιστολιών». 

Σηµειώνεται ότι υποπολυβόλα Μ-16, αντίστοιχα των Καλάσνικοφ, χρησιµοποιούν οι ειδικές δυνάµεις της ΕΛ.ΑΣ. και των Ενόπλων ∆υνάµεων, ενώ ορισµένα έχουν βρεθεί και στην κατοχή µελών οµάδων αντάρτικου πόλης. Οι αξιωµατικοί εκφράζουν απορίες για το «ποιος και γιατί αναζητούσε υποπολυβόλα Μ-16». 

Στο παρελθόν δεκάδες πιστόλια Glock είχαν βρεθεί στην κατοχή µελών της οργάνωσης «Συνωµοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ µε τέτοιο πιστόλι επιχειρήθηκε πρόσφατα να γίνει η απόδραση από τις Φυλακές Κορυδαλλού του ποινικού Παναγιώτη Βλαστού και πέντε κρατουµένων αντιεξουσιαστών. Μάλιστα οι αξιωµατικοί ανέφεραν ότι «ίσως δεν είναι σύµπτωση ότι ο Παναγιώτης Βλαστός ανέφερε ότι το συγκεκριµένο πιστόλι Glock ρίχθηκε σε δύο τµήµατα µέσα στο προαύλιο των Φυλακών Κορυδαλλού». 

Αναφέρεται ακόµη ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν εργοστάσια παραγωγής Μ-16, αλλά και πιστολιών Glock, σε συµπαραγωγή µε αυστριακό εργοστάσιο. 

Εκείνο που έχει εντυπωσιάσει τους αξιωµατικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο συγκεκριµένος λαθραίος τρόπος µεταφοράς όπλων. Σύµφωνα µε τις διαδικασίες, αν κάποιος επιθυµούσε νόµιµη και επίσηµη εισαγωγή όπλων ή βασικών εξαρτηµάτων τους από τις ΗΠΑ θα έπρεπε να διαθέτει δύο ειδικές άδειες. Η πρώτη εκδίδεται από το αµερικανικό εργοστάσιο ή άλλη νόµιµη εταιρεία των ΗΠΑ για την εξαγωγή των όπλων και η δεύτερη για την εισαγωγή τους στη χώρα µας. Ακόµη συµπληρώνεται ειδική φόρµα για την αποστολή του οπλισµού µε σχετική επικύρωση από υπηρεσίες του Στέιτ Ντιπάρτµεντ. Στην προκειµένη όµως περίπτωση δεν φαίνεται να τηρήθηκε καµία από τις σχετικές διαδικασίες και τα όπλα επιχειρήθηκε να µεταφερθούν τµηµατικά σαν να επρόκειτο για οικιακά είδη. Μάλιστα ερευνάται το ενδεχόµενο η παραγγελία για τη µεταφορά των όπλων να έγινε µέσω ∆ιαδικτύου! 

Οταν λοιπόν οι αρµόδιοι αξιωµατικοί της ΕΛ.ΑΣ. είδαν τα όπλα στον έλεγχο εµπορευµατοκιβωτίων του «Ελευθέριος Βενιζέλος» αποφάσισαν να κλείσουν πάλι τα χαρτοκιβώτια και να παρακολουθήσουν τη διαδροµή τους. Ετσι άρχισε η παρακολούθηση των υπόπτων που φέρονταν ως παραλήπτες των εξαρτηµάτων, ενώ φαίνεται να έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία για την εµπλοκή τουλάχιστον έξι ατόµων που σχετίζονται µε την υπόθεση. 

ΠΗΓΗ ¨ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!