Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ακόμη και στο 80% μπορεί να φτάσει το haircut στα ελληνικά ομόλογα – Το επιτόκιο που θα αποφασιστεί θα κρίνει την πορεία της Ελλάδας


Περίπου στο 80% αναμένεται σύμφωνα με τους αναλυτές να φτάσει το haircut στα ελληνικά ομόλογα τελικά, μετά από τη μείωση του προεξοφλητικού επιτοκίου στο 3,5% που ζητούν οι Ευρωπαίοι.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι διαπραγματεύσεις για το ελληνικό PSI έχουν «κολλήσει» στο επιτόκιο, καθώς οι Ευρωπαίοι ζητούν να είναι κοντά στο 4% ή και λιγότερο (περίπου στο 3,5%), ενώ οι τραπεζίτες και τα hedge funds ζητούν πολύ μεγαλύτερο.
Σύμφωνα με διαρροές αναλυτών, αν λάβουμε υπόψιν ότι το ελληνικό χρέος ξεπερνά το 120%, τότε δεν
μπορεί να αποτιμάται το επιτόκιο που θα προσφέρει ασφάλεια στους ομολογιούχους κάτω από το αμερικανικό 30ετές ομόλογο. Είναι σαφές αυτό, εκτός από τη λογική των Ευρωπαίων. Μάλιστα θεωρείται πλέον 100% σίγουρο ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει κάποια στιγμή. Ήδη αυτό φαίνεται στην απόδοση του 30ετούς ελληνικού ομολόγου, η οποία φτάνει το 23%. Δεδομένης αυτής της εξέλιξης, τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν θα αποτιμώνται στα 17,9 cents, τιμή που περικλείει haircut 80% και πλέον.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ήδη έχει σχηματοποιηθεί η στάση των hedge funds, τα οποία δεν έχουν προχωρήσει στην ανανέωση των ελληνικών τίτλων που κατέχουν, πρακτική που εντάθηκε μετά την απόφαση για το PSI+.

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!