Oxygen Blue - Hand

See you in Greece

Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012

Δημοσκόπηση της ΕΤ3 βγάζει το ΠΑΣΟΚ πέμπτο κόμμα, στο 7%


Υπάρχει ακόμα δηλαδή ένα 7% των Ελλήνων που θεωρεί πως όλα βαίνουν άριστα  στο κόμμα τους το Μπατσοκ?

Και για να είμαστε ακόμα πιο δίκαιοι υπάρχει κι ένα 18,6% που πιστεύει πως ο Σαμαραντωνης σωστά επέλεξε να πάει στην συμπολίτευση κάνοντας μια επική κωλοτουμπα? Ας ελπίσουμε πως τα ποσοστά των 2 κομμάτων εξουσίας θα συρρικνωθούν κι άλλο και δε θα πάνε στις 2 δεξαμενές  απορρόφησης εξ αριστερών και εκ δεξιών αντιστοιχα  "Κουβέλη-Καρατζαφέρη" ! Χωρίς να σημαίνει αυτό πως εξαιρούμε και τα άλλα 2 κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία κωφεύουν ! Απ'τα κάγκελα κρεμασμένοι επί Παπανδρέου, τώρα χλιαρές δηλώσεις στο τύπο με Λουκά πρωθυπουργό!  

Δημοσκόπηση της ΕΤ3 βγάζει το ΠΑΣΟΚ  πέμπτο κόμμα, στο 7%

Η νέα δημοσκόπηση της ΕΤ3 δείχνει το ΠΑΣΟΚ να καταποντίζεται στη πέμπτη θέση, και να συγκεντρώνει μόλις 7%, ενώ το προσπερνούν ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που έγινε στις 26-28 Ιανουαρίου σε δείγμα 1001 ατόμων σε όλη την Ελλάδα, από την εταιρεία ToThePoint για λογαριασμό της ΕΤ-3, η Νέα Δημοκρατία βγαίνει πρώτη με 18,6% χωρίς αυτοδυναμία προφανώς. Δεύτερο κόμμα το ΚΚΕ με 8,7%, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,2% και τέταρτη η Δημοκρατική Αριστερά με 7,5%. Το ΠΑΣΟΚ πέφτει ακόμα πιο χαμηλά με 7% ενώ ο ΛΑΟΣ έχει καθοδική πορεία συγκεντρώνοντας 4,3%. Στη Βουλή μπαίνουν και οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 24,2% ενώ άλλο κόμμα δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν το 9%.

Εκλογές τώρα ή μέχρι το καλοκαίρι
Στην ερώτηση για το πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές, το 30,1% απάντησε «το συντομότερο δυνατόν», ενώ το 15,4% επέλεξε την απάντηση «μέχρι το Πάσχα». Το 5,3% απάντησε «Όχι μετά το καλοκαίρι».
Αντίθετα, το 16,8% απάντησε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ ένα 8,6% είπε ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στα τέλη του 2012.

Ραγδαία πτώση Παπαδήμου
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της ΕΤ3, η εικόνα της κυβέρνησης Παπαδήμου στους πολίτες φαίνεται να γίνεται όλο και πιο αρνητική. Το 55.4% αξιολογεί αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, ενώ μόνο το 16.7% φαίνεται να το κρίνει θετικά.
Να σημειωθεί ότι το Δεκέμβριο, σε έρευνα της ίδιας εταιρείας, οι αρνητικές γνώμες για την κυβέρνηση έφταναν στο 32.4%, δηλαδή το ποσοστό όσων αξιολογούν αρνητικά την κυβέρνηση Παπαδήμου αυξήθηκε κατά 23 μονάδες.

Επικρατέστερος ο Βενιζέλος
Στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, στην ερώτηση για το ποιος υποψήφιος είναι καταλληλότερος για να ηγηθεί του κινήματος στις επερχόμενες εκλογές, οι ψηφοφόροι τάσσονται υπέρ του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ποσοστό 8,5% και ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 6%. Ωστόσο, το 13,2% των ψηφοφόρων λένε ότι δεν τους ενδιαφέρει ενώ το 51,4% δηλώνει ότι κανείς από τους φερόμενους ως υποψήφιους δεν είναι κατάλληλος.
Να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των ερωτώμενων θεωρεί ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στα πρόθυρα της διάσπασης. Ειδικότερα, το 57% δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι στα πρόθυρα της διάσπασης, ενώ το 22,5% απάντησε ότι η κρίση του θα είναι μακροχρόνια και θα συρρικνώνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!