Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

Βάλτε μας επιτέλους διαγώνισμα...

Του Κωνσταντινου Ζουλα / zoulas@kathimerini.gr
«Βγάλτε μια κόλλα χαρτί». Θυμάστε την αγωνία που νιώθατε όταν ακούγατε τον καθηγητή να λέει αυτή τη φράση; Ε, λοιπόν, κάπως έτσι νιώθουμε πια όσοι έχουμε την τύχη να διατυπώνουμε δημοσίως τη γνώμη μας.
Διότι τι να σχολιάσεις, π.χ., για την αδόκητη αυτοκριτική του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη; Να του πλέξεις το εγκώμιο επειδή παραδέχθηκε κατόπιν «εορτής» την παταγώδη αποτυχία του Μνημονίου ή να αναδείξεις την εξοργιστική ανακολουθία του να μετέχει επί διετία σε μια κυβέρνηση «παντελώς ανίκανη», όπως τη χαρακτήρισε; Τι να γράψεις για τους κ. Ανδ. Λοβέρδο και Ευ. Βενιζέλο; Οτι αν οι πράξεις τους έφταναν το 1/10 των λόγων τους όλα θα ήταν καλύτερα; Από την άλλη, τι να πεις και για τον κ. Αντ. Σαμαρά που επαναλαμβάνει γενικώς ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. «δεν θα ειναι ευχάριστη», αλλά αποφεύγει πάση θυσία να μας εξηγήσει έναντι ποίων (κλάδων και πολιτών) θα γίνει πραγματικά δυσάρεστη; Παραθέτω τυχαία τα παραδείγματα για να σας μεταφέρω την αμηχανία και ημών των δήθεν διαμορφωτών της δικής σας άποψης.
Το μόνο πια πασιφανές είναι η πλήρης σύγχυση των εκπροσώπων μας. Εχοντας καλομάθει επί χρόνια να είναι μόνο ευχάριστοι μοιράζοντας χρήματα που δεν παρήγαγε η χώρα, τώρα αδυνατούν να επωμισθούν τις ευθύνες τους. Και τους διευκολύνει σε αυτό η υβριδική κυβέρνηση Παπαδήμου. Διότι οι μεν του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να μεταθέσουν τις δυσάρεστες απόφασεις έχοντας το μυαλό τους την πολιτική τους επιβίωση στο κόμμα τους, οι της Ν.Δ. αποκρύπτουν την πλήρη αλήθεια στον βωμό κατάληψης της εξουσίας, ο κ. Καρατζαφέρης κάνει διαρκώς κωλοτούμπες, ενώ οι της Αριστεράς εμμένουν, όπως πάντα, σε εξωπραγματικές συνταγές, γνωρίζοντας πως ούτως ή άλλως δεν θα κυβερνήσουν.
Γι’ αυτό, προσωπικώς, αν μου έβαζαν σήμερα διαγώνισμα θα έγραφα 4 μόνον λέξεις. Εκλογές εδώ και τώρα! Μόνον έτσι οι «εξεταστές» θα υποχρεώνονταν να θέσουν τα πραγματικά διλήμματα της χώρας και να δεσμευθούν τι θα πράξουν από την επομένη. Οσο για μας τους «εξεταζόμενους», θα έπρεπε κατ’ ανάγκην να επιλέξουμε είτε μια από τις προτεινομένες λύσεις, είτε τη «διέξοδο» της λευκής κόλλας, είτε ακόμη και της κοπάνας. Αλλά σε κάθε περίπτωση να αναλάβουμε τις ευθύνες μας...

kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!