Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Κλείνουν το ΙΓΜΕ στην Ελλάδα ενώ η Κύπρος, οι αδελφοί Κύπριοι έχουν μόλις ανακοινώσει το κοίτασμα φυσικού αερίου μαμούθ στο οικόπεδο 12 της Κυπριακής ΑΟΖ άξιας 90 και πλέον δις $ !!!




Oι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών). Καταγγέλλουν τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης (2612/ 8-11-11) με την οποία στην ουσία καταργείται ένα Ινστιτούτο με ιστορία 60 χρόνων και απορροφάται από το ΕΚΠΑΑ (Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης), έναν φορέα ο οποίος, όπως λένε οι εργαζόμενοι στο ΙΓΜΕ, έχει δύο μόνιμους και οκτώ αποσπασμένους υπαλλήλους. 
Στις υπηρεσίες του Ινστιτούτου ανά την Ελλάδα εργάζονται σήμερα 345 επιστήμονες εκ των οποίων θα παραμείνουν μόνον 150 άτομα.
Οπως είπαν, στη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ι. Μανιάτη, το νέο Εθνικό Κέντρο Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης το οποίο δημιουργείται «αποτελεί ένα οργανωτικό μόρφωμα χωρίς στόχο και προορισμό, αφού το ΙΓΜΕ το οποίο αποτελεί τον πυρήνα του συρρικνώνεται κατά 60% και δεν μπορεί να επιτελέσει το ερευνητικό έργο του και τις υποχρεώσεις του προς την πολιτεία και την ΕΕ».







Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος«η εμπρόθεσμη έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τη συγχώνευση του ΙΓΜΕ, καθώς και άλλων οργανισμών, αποτελεί προαπαιτούμενο για τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας μας από το Πρόγραμμα Οικονομικής Πολιτικής». 
Οπως αναφέρεται, ο νέος φορέας θα λειτουργήσει με σημαντικά λιγότερους πόρους, ως ΔΕΚΟ. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του Εθνικού Κέντρου Βιώσιμης και Αειφόρου Ανάπτυξης, θα εξεταστεί στο προσεχές μέλλον «η εισδοχή και άλλων φορέων έρευνας και προώθησης κρίσιμων πεδίων περιβαλλοντικής πολιτικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!