Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Wikileaks: Έλληνας δημοσιογράφος ήταν πληροφοριοδότης του Stratfor


Σε μια νέα αποκάλυψη για τον τρόπο που πληροφορούνται οι αμερικανικές αρχές και υπηρεσίες προχώρησε η ιστοσελίδα Wikileaks. Το ίδρυμα Stratfor- Strategic Forecasting Inc., ένα από τα μεγαλύτερα think tank των ΗΠΑ που έχει ταυτιστεί με τη CIA – ενημερωνόταν για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2011 από Έλληνα δημοσιογράφο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», στο Stratfor σήμανε συναγερμός όταν ο Γιώργος Παπανδρέου προσπαθούσε να σχηματίσει κυβέρνηση εθνικής ενότητας τον Ιούνιο του 2011, γεγονός για το οποίο η εταιρεία απαίτησε 24ωρη ενημέρωση από τον Έλληνα πληροφοριοδότη της, ο οποίος, όπως προκύπτει από ηλεκτρονικά μηνύματα που αποκτήθηκαν από το Wikileaks, είναι δημοσιογράφος. Η ενημέρωση είχε να κάνει με τις συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς και όλο το παρασκήνιο εκείνης της περιόδου, ανανεώνοντας συνεχώς το περιεχόμενο των πληροφοριών αφού ο εν λόγω δημοσιογράφος τροφοδοτούσε με πληροφορίες τους «χειριστές» του στη Stratfor επί 14-15 ώρες.

Η ενημέρωση είναι συνεχής και ενδελεχής, με αποτέλεσμα οι επικεφαλής του Stratfor να γνωρίζουν όλες τις λεπτομέρειες από τα εσωπολιτικά της χώρας. Ενδεικτικά, υπάρχει ηλεκτρονικό μήνυμα που στέλνει ο δημοσιογράφος το βράδυ της 15ης Ιουνίου και σημειώνει ότι το σχέδιο συνεργασίας ναυάγησε και πως η κυβέρνηση θα ανασχηματιστεί την επόμενη μέρα. «Ο Παπανδρέου ίσως λάβει στο όριο ψήφο εμπιστοσύνης… Ριψοκίνδυνη υπόθεση… Αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη αμφιβολία για την ικανότητα της όποιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει τα μέτρα. Όπως θα έχετε καταλάβει, αυτή είναι η ελληνική πολιτική, δεν μοιάζει με καμία! Το πιθανότερο είναι πως το αποτέλεσμα αυτού του μαϊμουδιάσματος δεν θα είναι καλό. Αλλά το ΔΝΤ υπονόησε σήμερα (μέσω των «Financial Times» και δικών μας πληροφοριών) ότι θα δώσει το δικό του μερίδιο της βοήθειας για την πέμπτη δόση μέχρι τις αρχές Ιουλίου, ακόμη κι αν δεν υπάρχει απόφαση για νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Με άλλα λόγια, η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι πρόθυμα να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να μη χρεοκοπήσουμε αυτή τη στιγμή. Από την άλλη πλευρά, ατυχήματα συμβαίνουν», καταλήγει ο Έλληνας πληροφοριοδότης.
Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας ο Έλληνας ανταποκριτής του Stratfor ενημερώνει για την αποχώρησή του από τον υπολογιστή ύστερα από 15 ώρες συνεχούς ροής πληροφόρησης και σημειώνει ότι κάθε βράδυ συγκεντρώνονται άνθρωποι στο Σύνταγμα επί 22 ημέρες.
Πάντως, εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο «κωδικοποιούν» οι αναλυτές τα ονόματα των ελλήνων πολιτικών. Ένας εκ των αναλυτών γράφει ότι κατά πάσα πιθανότητα ο «Papa-C» (Παπακωνσταντίνου) φεύγει από τη θέση του, ενώ αναφέρεται στον Γ. Παπανδρέου ως «Papa-D»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!