Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Συνεδριάζει η ISDA για πιστωτικό γεγονός και CDS




Η Διεθνής Ένωση Ανταλλαγών και Παραγώγων (International Swaps and Derivatives Association) ανακοίνωσε ότι σήμερα στις 3 (ώρα Ελλάδας) θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της (EMEA Determinations Committee) για να αποφανθεί αν υπάρχει «πιστωτικό γεγονός» σε σχέση με την Ελλάδα.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ISDA, η Επιτροπή θα συνεδριάσει μετά από την υποβολή ερωτήματος, το οποίο έγινε δεκτό για εξέταση. 


Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε σήμερα ότι η εθελοντική συμμετοχή των ιδιωτών κατόχων ομολόγων τους που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο έφθασε στα 152 δις. ευρώ ή 85,8% του συνολικού ποσού των 177 δις. ευρώ και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην Ευρωζώνη να επιβληθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (Collective Action Clauses, CACs), ώστε να ισχύσει το προτεινόμενο «κούρεμα» (PSI) για το σύνολο των ομολόγων που διέπονται από το ελληνικό δίκαιο. 


Αν η ISDA αποφανθεί ότι υπάρχει πιστωτικό γεγονός, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πληρωθούν τα ασφάλιστρα έναντι του κινδύνου χρεοκοπίας της Ελλάδας (CDS). Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, το ποσό των ελληνικών CDS έχει μειωθεί σε 3,16 δισ. δολάρια από περίπου 5,56 δισ.δολάριαπριν από ένα χρόνο. 


Το ποσό των ασφαλίστρων για το ιταλικό χρέος φθάνει στα 22,7 δισ. δολάρια και για το γαλλικό χρέος στα 22,5 δισ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!