Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος:«Υπάρχουν επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης»


Εξοντώσατε μισθωτούς συνταξιούχους βυθίσατε το κόσμο στην ανεργία διαλύετε την επιχειρηματικότητα να δω από πού θα τα μαζέψετε τα φραγκοδίφραγκα τσίπιδες  κυβερνώντες να τα δώσετε στα αφεντικά σας τους τοκογλύφους! 

Η παρατεταμένη οικονομική ύφεση που πλήττει την ελληνική οικονομία, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανέπαφη την ελληνική επιχειρηματικότητα και φυσικά πολλούς από τους Έλληνες επιχειρηματίες οι οποίοι είδαν την κρίση να σφυροκοπά τις περιουσίες τους, ανελέητα την τελευταία τριετία. 


O πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνος Μίχαλος ο οποίος επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν επιχειρηματίες που είχαν καλές επιχειρήσεις, απασχολούσαν δεκάδες άτομα και λόγω της κρίσης αντιμετωπίζουν πλέον και οι ίδιοι πρόβλημα επιβίωσης, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στην κάλυψη των προσωπικών τους αναγκών. «Το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό», συνεχίζει ο Κ. Μίχαλος «γι’ αυτό έχω προτείνει να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Αρωγής για τους επιχειρηματίες που έχουν πτωχεύσει. Να μπορέσουν να βοηθηθούν κάποιοι παλιοί και αξιόλογοι επιχειρηματίες».


Μάλιστα υπάρχουν «επώνυμοι» επιχειρηματίες, οι άλλοτε κραταιοί στον επαγγελματικό τους χώρο που αδυνατούν πλέον να πληρώσουν ακόμη και τις ασφαλιστικές τους εισφορές ενώ σύνηθες είναι το φαινόμενο πολλοί εξ’ αυτών να αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας, ακόμη και εάν πρόκειται για δαπάνες που αφορούν την κάλυψη των προσωπικών τους αναγκών. 


Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, ότι η ύφεση, έχει οδηγήσει 65.000 επιχειρήσεις να... κατεβάσουν ρολά την τελευταία διετία, με την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕ) να εκτιμά ότι φέτος θα «βάλουν» λουκέτο άλλες 61.500 επιχειρήσεις ενώ περισσότεροι από 180.000 επιτηδευματίες βρίσκονται στο «κόκκινο», αδυνατώντας να πληρώσουν ακόμη και τα πάγια έξοδά τους όπως είναι οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ, ενοίκια και προμηθευτές. Μάλιστα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της Εθνικής συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ένα στα τέσσερα καταστήματα στην Αττική έχουν βάλει «λουκέτο» με την αναλογία των κλειστών επιχειρήσεων προς τις ανοιχτές καταγράφει σήμερα μια αύξηση σε σύγκριση με τον προηγούμενο κατά 30%. Το κλείσιμο των καταστημάτων παρατηρείται και σε πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους. Για παράδειγμα στην οδό Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας το 42% των καταστημάτων έχει κλείσει, στην Χαριλάου Τρικούπη το 35%, στην Εμμανουήλ Μπενάκη το 32%, στην Τσακάλωφ το 33,7% ενώ στον Πειραιά και συγκεκριμένους στις οδούς Νοταρά και Υψηλάντου το 44% και το 36% αντίστοιχα των καταστημάτων έχουν κατεβάσει ρολά. 


πηγή: real.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!