Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Wolfgang Schäuble: Καμία εγγύηση ότι η πορεία που επελέγη οδηγεί στην επιτυχία

Σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Norbert Lammert εν όψει της ψηφοφορίας της Δευτέρας για την έγκριση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schäuble δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί περαιτέρω οικονομική βοήθεια.

«Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η πορεία που επελέγη οδηγεί στην επιτυχία», επισημαίνει ο Wolfgang Schäuble και τονίζει ότι «μπορεί να μην είναι η τελευταία φορά που η γερμανική Βουλή ασχολείται με το θέμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα».

Σημειώνει ωστόσο ότι αν και οι προβλέψεις μπορεί να είναι υπερβολικά αισιόδοξες, οι πιθανότητες επιτυχίας οποιασδήποτε εναλλακτικής είναι ακόμη πιο περιορισμένες.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τονίζει πάντως ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει τα επείγοντα μέτρα πριν από την εκταμίευση της πρώτης δόσης, ενώ σε ό,τι αφορά στην αναδιάρθρωση του χρέους, υποστηρίζει ότι δεν θα είχε νόημα χωρίς την ευρεία συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και διευκρινίζει ότι η βοήθεια για την ανταλλαγή των ομολόγων, η οποία θα ακολουθήσει την απομείωση του χρέους, θα εγκριθεί μόνον «όταν πράγματι θα έχει διασφαλιστεί μια ευρεία συμμετοχή των μεμονωμένων ιδιωτών πιστωτών».

«Χωρίς σοβαρή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα» θα έχαναν το νόημά τους οι συμφωνίες στο σύνολό τους», προσθέτει.

Η συναίνεση της γερμανικής Βουλής, σημειώνεται ακόμη στην επιστολή, θα δοθεί υπό αυτήν την επιφύλαξη. Ως ένα ακόμα κριτήριο ο Schäuble ανέφερε το να αποδείξει η Ελλάδα ότι πραγματοποιεί πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.


Ο Schäuble έχει πάντως ήδη προβλέψει ότι κατά ψηφοφορία της Δευτέρας θα εγκριθεί το νέο πακέτο και μάλιστα χωρίς να χρειαστούν οι ψήφοι της αντιπολίτευσης.


Ο Wolfgang Schäuble στον ρόλο της Κατίνας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!