Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

The Independent: Γαλλία και Γερμανία φταίνε για την Ελληνική κρίση

Γαλλία και Γερμανία πωλούσαν στην Ελλάδα οπλικά συστήματα που δεν μπορούσε να αγοράσει επισημαίνει ο 
βρετανικός Independent.

Independent: Γαλλία και Γερμανία φταίνε για την Ελληνική κρίση

Με τίτλο «Κατηγορείστε τη Γαλλία και τη Γερμανία για την Ελληνική κρίση», ο Independent αναφέρεται στις πρακτικές του γαλλογερμανικού άξονα, που ενθάρρυνε την Ελλάδα να αγοράσει όπλα. Την ώρα που οι δύο χώρες είχαν οφέλη, η Ελλάδα έφθασε στα όρια της χρεοκοπίας.


Κι ενώ οι περισσότεροι Έλληνες είναι επικριτικοί στις μεταρρυθμίσεις που ζητά η τρόικα, οι δανειστές επιμένουν, παρότι πολλοί αισθάνονται ότι για τον υπερδανεισμό της Ελλάδας, ευθύνη φέρουν Παρίσι και Βερολίνο.


Μία από τις πέντε πρώτες χώρες


Την τελευταία δεκαετία, η Ελλάδα, με πληθυσμό 11 εκατομμυρίων, ήταν μία από τις πέντε πρώτες χώρες σε αγορά όπλων στον κόσμο. Πολλά από τα ακριβά όπλα, μεταξύ των οποίων υποβρύχια, τάνκς και στρατιωτικά αεροσκάφη, κατασκευάστηκαν στη Γερμανία, τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.


Η αγορά οπλικών συστημάτων ήταν πέραν των δυνατοτήτων της Ελλάδας, ακόμη και πριν ξεσπάσει η κρίση. Εκατοντάδες άρματα μάχης Leopard είχαν αγοραστεί από τη Γερμανία, ωστόσο η χώρα δεν είχε χρήματα για να πληρώσει τα πυρομαχικά. Ακόμη και το 2010, όταν η απειλή της οικονομικής καταστροφής ήταν ξεκάθαρη, η Ελλάδα αγόρασε 223 οβιδοβόλα κι ένα υποβρύχιο από τη Γερμανία, συνολικού κόστους 403 εκατ. ευρώ.


Μείωση κατά 400 εκατ. ευρώ


Στο νέο πρόγραμμα διάσωσης, η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει τις αμυντικές της δαπάνες κατά 400 εκατ. ευρώ.


Στο παρελθόν, λίγο πριν η Ελλάδα μπει στο μνημόνιο, είχαν ασκηθεί πιέσεις από τη Γερμανία για αγορά έξι φρεγατών, υπενθυμίζει ο διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος, που σημειώνει τη μεγάλη απόκλιση που υπάρχει ανάμεσα στις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του κράτους και των ακριβών όπλων που έχει, ενώ ουδέποτε έχει υπάρξει συζήτηση στη Βουλή για το εάν μια τουρκική απειλή πραγματικά υπάρχει.


Την ίδια ώρα, πολλές από τις συμβάσεις που υπέγραψε η Ελλάδα την περίοδο του «ξεφαντώματος» δεν μπορούν να ακυρωθούν, λόγω των ποινικών ρητρών που εμπεριέχονται στις συμβάσεις. Τα χρήματα που έχουν απομείνει, θα πρέπει να δοθούν για τη συντήρηση των οπλικών συστημάτων.



πηγη: newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!