Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Γερμανία: Υπερβολικά υψηλός ο ελάχιστος μισθός στην Ελλάδα!


Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ, ο Στέφεν Ζάιμπερτ, "χαιρέτισε" σήμερα την ψήφιση, από το ελληνικό κοινοβούλιο, των νέων μέτρων εξοικονόμησης χρημάτων.

«Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα αυτή την ψηφοφορία που καταδεικνύει την καλή θέληση της Ελλάδας να αναλάβει δύσκολες μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος πρόσθεσε πως, για τη Γερμανία, η οποία επικρίνεται πολύ στην Ελλάδα, «δεν πρόκειται για εξοικονόμηση για την εξοικονόμηση, αλλά για απελευθέρωση των παραγωγικών δυνάμεων της Ελλάδας».

Πριν από τον εκπρόσωπο της Μέρκελ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ είχε υιοθετήσει έναν πολύ πιο μετρημένο τόνο, καλώντας σε επιφυλακτική αυτοσυγκράτηση όσον αφορά στην ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο και προσθέτοντας ότι πρέπει κανείς να περιμένει τη συγκεκριμένη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.


«Είναι ζήτημα σεβασμού για το ελληνικό κοινοβούλιο να λαμβάνει κανείς τις αποφάσεις του εξίσου στα σοβαρά με αυτές οποιουδήποτε άλλου κοινοβουλίου δημοκρατικά εκλεγμένου», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Ζάιμπερτ.

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι η Γερμανία προκρίνει τη λιτότητα στην Ελλάδα παρά τις επενδύσεις για να επιστρέψει η ανάπτυξη, ο εκπρόσωπος απάντησε λέγοντας πως, «αν οι ιδιωτικοποιήσεις (που είχε υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση) προχωρούσαν γρηγορότερα, θα υπήρχαν ασφαλώς περισσότερες επενδύσεις».

Σχετικά με τη δραστική μείωση του κατώτερου μισθού στην Ελλάδα, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε πως πρόκειται για «μεταρρύθμιση των άκαμπτων δομών της αγοράς εργασίας στη χώρα» και υποστήριξε πως «ο υπερβολικά υψηλός ελάχιστος μισθός ενθαρρύνει σε ορισμένους τομείς τη μαύρη εργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!