Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα κατά του νέου Μνημονίου

ΕΤΣΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
 "ΠΟΥ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ" 
ΑΝ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ ΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΛΟΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ! 
ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥΣ!
ΔΥΣΤΥΧΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΤΙ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ Ο ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ! 



Νέο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα στις 4 το απόγευμα ενόψει της ψήφισης στη Βουλή - με τη διαδικασία του κατεπείγοντος - του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

Συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ.

«Η κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου, οι νέες περικοπές στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, η κατάργηση δημοσίων υπηρεσιών, όπως ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία, οι νέες απολύσεις από το Δημόσιο αποτελούν τα νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία βιάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση προκειμένου να γίνει αρεστή στην τρόικα και στους δανειστές», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλώντας τους εργαζόμενους στη διαδήλωση στο Σύνταγμα.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει και το ΠΑΜΕ στις 5 το απόγευμα στην Ομόνοια και στις 6:30 στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.



Νωρίτερα, τρίωρη στάση εργασίας (από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 3 το απόγευμα) θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία (εκτός από το ΙΚΑ), στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, αλλά και στους Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ), αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τους δύο οργανισμούς και να μειώσει κατά 30% το προσωπικό του νέου φορέα των επικουρικών Ταμείων.


Παράλληλα, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία καλεί τους εργαζομένους σε συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία του ΟΕΚ Πατησίων και Σολωμού, στην Αθήνα.


Σε ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων σε ΟΕΕ και ΟΕΚ, και υποστηρίζει ότι η κατάργηση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας, καθώς και οι ανατροπές στον τομέα της Επικουρικής Ασφάλισης, αποτελούν το πρώτο βήμα για καταργήσεις και συγχωνεύσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και των βασικών κοινωνικών αγαθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!