Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Έρχονται οι επίτροποι ! Ευχαριστούμε Λουκά Γιώργο Αντώνη Βαγγέλη!


Υπό πλήρη κηδεμονία και αυστηρή εποπτεία μπαίνει από μεθαύριο η Ελλάδα, καθώς τόσο η επιτήρηση των κρατικών ταμείων όσο και ο έλεγχος του πλούτου της χώρας παραχωρούνται σε εμπειρογνώμονες-Κέρβερους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των κρατών-μελών της Ενωσης.


Πιο απλά η Ομάδα δράσης της Task Force ενεργοποιείται πλήρως και πρόθεση των εμπειρογνωμόνων της Επιτροπής είναι να μείνουν στην Ελλάδα για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Μετά το αυριανό Eurogroup, ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομίας, Ολι Ρεν, θα ανακοινώσει την ενίσχυση της παρουσίας της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν στην Αθήνα και πλέον τα έσοδα, οι δαπάνες και οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα μπουν στο μικροσκόπιο των «κομισαρίων».
Σύμφωνα με το σχέδιο, απόλυτη έμφαση θα δίνεται στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, την πρόοδο στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και την ενίσχυση της απορροφητικότητας των πόρων από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής.
Ολιγομελείς ομάδες ή ομάδες «contact point», όπως τις ονομάζει κομψά το μνημόνιο, αποτελούμενες από 5-6 ξένους τεχνοκράτες, θα πάρουν θέση πλάι στους Έλληνες υπουργούς.
Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», επικεφαλής κάθε ομάδας θα είναι Ελληνας τεχνοκράτης, συνεπικουρούμενος από Ευρωπαίο σύμβουλο. Τα μέλη αυτών των ομάδων είναι αποσπασμένοι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής και των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι εργάζονται από τον περασμένο Νοέμβριο πάνω σε αυτό το «project», δηλαδή του αυστηρού ελέγχου των προϋπολογισμών των υπουργείων, και των τρόπων που αυτοί κατανέμονται.
Τα θέματα εργασίας αναμένεται να τα ορίζουν οι ελληνικές αρχές, σε συνεννόηση με την κορυφή της Επιτροπής Ράιχενμπαχ. Οι εμπειρογνώμονες θα υποβάλλουν ανά μήνα εκθέσεις προόδου στις ελληνικές αρχές και στην Επιτροπή. Την υψηλή εποπτεία του όλου ελέγχου, ως γνωστόν, έχει ένα υπερεθνικό όργανο στις Βρυξέλλες, πλαισιωμένο από 120 τεχνοκράτες (επιπλέον 80 της Task Force, εργάζονται ήδη στην Αθήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!