Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Wolfgang Schäuble: Προσπαθώ να μην χάσω την υπομονή μου με τους Έλληνες

Φαντάζεσαι να χάσουν οι Έλληνες την υπομονή τους μαζί σου και να αρχίσουν να μην πληρώνουν τίποτα και να σας πάρουν με τις πέτρες μαζί με τα τσιράκια σας εδώ που σου κάνουν τα «χατίρια» στην καμπούρα ενός λαού ΡΕ?

Σε δόσεις θα καταβληθεί η βοήθεια προς την Ελλάδα και αφού η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ανέλαβε, εντάσσοντας τα μεταρρυθμιστικά μέτρα στη νομοθεσία της μέχρι την 1η Μαρτίου είπε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schäuble, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ARD. 

Ο Wolfgang Schäuble ανέφερε ακόμη ότι συμφωνήθηκε αυστηρή επιτήρηση για την Ελλάδα και δημιουργήθηκε ειδικός συμψηφιστικός λογαριασμός, προκειμένου «να μην εκπορεύεται πλέον από την Ελλάδα κίνδυνος αποσταθεροποίησης της Ευρωζώνης» και σημείωσε με νόημα ότι προσπαθεί να μην χάσει την υπομονή του.

Σε ερώτηση αν χάνει σιγά σιγά την υπομονή του με τους Έλληνες, απάντησε: «προσπαθώ να μην τη χάσω. Αλλά έχω την εντύπωση ότι οι αρμόδιοι στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Οικονομικών και όσοι συμμετείχαν στη συνεδρίαση (ενν. του Eurogroup) έχουν πράγματι αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Ο Γερμανός υπουργός έκανε λόγο για μια «σειρά σοβαρών αποφάσεων» που
έλαβε το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα, όπως η μείωση του κατώτατου μισθού, την οποία χαρακτήρισε απαραίτητη, καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα είναι υπερβολικά ακριβή σε ό,τι αφορά το εργασιακό κόστος». 


Παράλληλα παραδέχθηκε ότι χρειάζεται χρόνος προκειμένου αυτά τα μέτρα να φέρουν ορατά αποτελέσματα και σημείωσε ότι οι εταίροι της Ελλάδας πρέπει να προσέξουν ότι υλοποιούνται οι δεσμεύσεις. 

Επιπλέον απάντησε καταφατικά όταν ρωτήθηκε εάν στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί και κάποιου είδους «Σχέδιο Μάρσαλ» αν και διευκρίνισε ότι για την ανάπτυξη αποτελούν προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα καταστήσουν την ελληνική οικονομία ανταγωνιστική. 

Επιπλέον, επισήμανε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποσχεθεί να χρησιμοποιήσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια πιο συγκεντρωμένα και αποτελεσματικά για την Ελλάδα, κάτι που, όπως τόνισε, επιθυμούν και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η Γερμανία. 

Σε ό,τι αφορά, πάντως, τα χρήματα που κάποιοι Έλληνες έχουν βγάλει στο εξωτερικό, ο Wolfgang Schäuble εξήγησε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση της ελεύθερης διακίνησης κεφαλαίων δεν είναι εύκολο να «παγώσουν» οι λογαριασμοί πολιτών, αναφέρθηκε δε στην ανάγκη να δημιουργηθεί στην Ελλάδα σύγχρονη φορολογική διοίκηση. 

πηγή:realnews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!