Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Την Παρασκευή ανακοινώνει το αντιμνημονιακό κόμμα ο Πάνος Καμμένος

Ζύμωση με τον Μίκη Θεοδωράκη για κοινό μέτωπο

Στην τελική ευθεία για τη δημιουργία ενός αντιμνημονιακού κόμματος που θα έχει πολιτική έκφραση στις εκλογές βρίσκεται ο βουλευτής Β΄ Αθηνών κ. Π. Καμμένος. 
Το όνομα της νέας κίνησης αναμένεται να ανακοινωθεί οριστικά, με έναν εντελώς σύγχρονο και αντισυμβατικό τρόπο, στις επτά το πρωί της Παρασκευής μέσω διαδικτύου 
(facebook και twitter).

«Η κίνηση θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και δεν θα είναι παραμάγαζο της Ν.Δ.» τονίζει  ο κ. Καμμένος που διευκρινίζει πως στη νέα αντιμνημονιακή κίνηση, θα ενταχθούν και στελέχη της Ν.Δ, ανένταχτοι αριστεροί και στελέχη του «πατριωτικού ΠαΣοΚ».

Η κεντρική ιδέα είναι να ξεκινήσει το κόμμα από την περιφέρεια προς το κέντρο κατά το δόγμα του Μάο Τσε Τουνγκ. Παράλληλα, ο κ. Καμμένος συνομιλεί καθημερινά με μια ομάδα διαγραφέντων από τη Ν.Δ. και με κομματικά στελέχη, που επιμένουν ότι με το νέο μνημόνιο εκχωρείται εθνική κυριαρχία και πρέπει να υπάρξει γενικευμένη αντίδραση.

«Εφαρμόζεται σχέδιο που εκχωρεί την εθνική κυριαρχία της χώρας» λέει χαρακτηριστικά, ενώ ορισμένοι διαγραφέντες της Ν.Δ. εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους.

«Δεν θα ψηφίσω τους εφαρμοστικούς νόμους. Υπάρχει και πολιτική αξιοπρέπεια» είπε σήμερα (Bήμα fm 99.5) o πρώην υπουργός και βουλευτής Δράμας κ. Μ. Τζίμας, ενώ στην ίδια λογική κινείται και ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρ. Ζώης. «Η ΝΔ είναι σπίτι μου, αλλά η Ελλάδα είναι η πατρίδα μου» τόνισε η κυρία Έλενα Κουντουρά.

Η ίδρυση του νέου πολιτικού φορέα από τον κ. Καμμένο, γίνεται με στόχο τη συγκρότηση, όπως λένε όσοι φλερτάρουν με αυτό, ενός ενιαίου Εθνικού Μετώπου που θα σπάσει τις παραδοσιακές κομματικές γραμμές, προσωπικές φιλοδοξίες και θα έχει στον πυρήνα του τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ήδη, ο κ. Ι. Μανώλης που παραιτήθηκε από τη Ν.Δ. έχει δηλώσει πως θα συμμετάσχει στο νέο αντιμνημονιακό κόμμα, ενώ έτοιμοι εμφανίζονται να βοηθήσουν πολιτικά και αρκετοί συνδικαλιστές.

«Επειδή ο Σαμαράς έβαλε ένα δίλημμα, ότι όσοι είναι κατά του μνημονίου είναι τζάμπα μάγκες, αυτός δυο χρόνια που ήταν. Δεν κατάλαβα τι ήταν. Τέλος πάντων, χωρίζουν οι δρόμοι μας. Αποφάσισα και εγώ να χωρίσουν οι δρόμοι μου με τον κ. Σαμαρά, όχι με τη Ν.Δ.» αναφέρει ο κ. Μανώλης σε συνεντεύξεις του.

Η ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα προχωρεί σε αποχή από τους τομείς εργασίας της Ν.Δ. διαμαρτυρόμενη για το ναι στο νέο μνημόνιο, ενώ με επιστολή της στον κ. Αντ. Σαμαρά, τον κατηγορεί πως αθέτησε τα συμφωνηθέντα με τη ΓΣΣΕ και τον καλεί να αλλάξει στάση.

Παράλληλα, προειδοποιούν ότι θα αγωνιστούν, «ώστε, να μη συρρικνωθεί η ευρύτερη παράταξη, να μην αλλοιωθεί ο ρόλος μας, οι απόψεις μας, τις οποίες δεν αλλάζουμε σαν πουκάμισα εν τέλει δεν αποδεχόμαστε να καταστεί η πατρίδα μας κρεματόριο ανέργων, Νταχάουτ εργαζομένων και Καιάδας αναξιοπαθούντων».

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η παρέμβαση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και προερχόμενου από τη Ν.Δ. κ. Ι. Αδαμόπουλου,που σημείωσε προ ημερών: «καλούμαστε να αναλογιστούμε ως δημοκρατικοί πολίτες: είμαστε έτοιμοι -εν μέσω μνημονιακών λογικών και λύσεων- να υποβαθμίσουμε έτι περαιτέρω την ποιότητα του πολύπαθου πολιτεύματός μας; Είμαστε έτοιμοι να νομιμοποιήσουμε εκτροπές με απροσδιόριστες για το μέλλον συνέπειες;»

Η συμπόρευση με Θεοδωράκη
Ιδιαίτερη σημασία για το νέο εγχείρημα έχει ο ρόλος του γνωστού μουσικοσυνθέτη κ. Μίκη Θεοδωράκη με τον οποίο το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε επικοινωνία ο κ. Καμμένος, ενώ έχουν συναντηθεί και στο σπίτι του πρώτου.
Ο κ. Καμμένος θεωρεί πως η εμπλοκή και συμμετοχή του κ. Θεοδωράκη σε αυτή την προσπάθεια είναι σημαντική, αφού είναι κατ' αυτόν το κατάλληλο πρόσωπο που θα συμβολίσει την ενότητα σε ένα πανελλήνιο αντιμνημονιακό μέτωπο αντιμνημονιακών.

Οι συζητήσεις με τον κ. Θεοδωράκη γίνονται στη βάση ότι μπορεί να υπάρξει ευρύτερη συνεργασία για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού κόμματος με αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά. Το σχέδιο είναι αυτό το μέτωπο να συγκροτηθεί από διάφορα νέα μικρά κόμματα- κινήματα πολιτών, τα οποία είναι αντίθετα στο μνημόνιο και σε αυτό θα συμμετάσχει και η κίνηση που θα ανακοινώσει ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Θεοδωράκης, έδωσε σήμερα το στίγμα του για το πώς αντιλαμβάνεται μια ευρύτερη αντιμνημονιακή συνεργασία, λέγοντας ουσιαστικά πως δεν είναι μόνο θέμα της Αριστεράς η ανατροπή του μνημονίου.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε σήμερα στην εφημερίδα Athens News, στην ερώτηση εάν μπορεί η αριστερά μόνη της να αντιστρέψει το μνημόνιο, απάντησε, δείχνοντας πως επιθυμεί να κινηθεί: «Όχι μόνο η Αριστερά αλλά όλος ο Λαός. Από την πατριωτική Αριστερά έως την πατριωτική Δεξιά. Η Πατρίδα. Η Ελλάδα. Ενωμένοι όλοι μαζί σε μια γροθιά μια μέρα θα διώξουμε ανάξιες κυβερνήσεις, Τρόικες και Μέρκελ - Σαρκοζί».
Ο κ. Θεοδωράκης μεταξύ άλλων χαρακτήρισε παράνομο το μνημόνιο, χουντικούς τους πολιτικούς της «Βουλής της εθνικής μειοψηφίας», ενώ τόνισε πως η Ελλάδα έχει ήδη χρεοκοπήσει.

«Δεν με ενδιαφέρει μια Βουλή εθνικής μειοψηφίας. Μιας και όλοι μαζί είναι κάτω του 50% των ψηφοφόρων. Συνταγματικά είναι παράνομοι και πραξικοπηματίες όπως οι Χουντικοί» σημείωσε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Η Τρόικα, η κυβέρνηση και όλοι οι πολιτικοί που αποφάσιζαν κατά την περίοδο αυτή, είναι όλοι παράνομοι. Όλες οι αποφάσεις, ενέργειες και πράξεις, παράνομες! Και να είστε βέβαιοι ότι μια μέρα θα δικαστούν και θα τιμωρηθούν».


πηγή: tovima.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!