Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Οι Έλληνες οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη

Οι Έλληνες οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην Ευρώπη


Το στερεότυπα περί τεμπέληδων Ελλήνων που αφειδώς χρησιμοποίησε ο γερμανικός κυρίως Τύπος, καταρρίπτονται από τα στατιστικά στοιχεία του ΟΟΣΑ, τα οποία δημοσιεύει το BBC σε μια προσπάθεια να ανιχνεύσει «αν φταίνε οι Έλληνες» για την κρίση.
Η Ελλάδα έρχεται πρώτη μεταξύ των χωρών της Ευρώπης σε ώρες εργασίας το χρόνο, με 2.017.
Μάλιστα, σε σύγκριση με τις 34 χώρες του Οργανισμού, οι Έλληνες εργαζόμενοι τείνουν να πιάσουν τις ώρες εργασίας των Νοτιοκορεατών, οι οποίοι βρίσκονται δύο θέσεις πιο πάνω.
Σε σύγκριση τώρα με τους Γερμανούς, οι Έλληνες δουλεύουν κατά 40% περισσότερο. Οι Γερμανοί εργάζονται 1.408 ώρες ετησίως και βρίσκονται στη δεύτερη θέση των ευρωπαϊκών χωρών με τις λιγότερες ώρες εργασίας. Στην κορυφή βρίσκεται η Ολλανδία.
Επίσης, οι Γερμανοί εργαζόμενοι έχουν περισσότερες ημέρες διακοπών, αναρρωτικών αδειών και μητρότητας, κατά περίπου 4 εβδομάδες περισσότερες από τους Έλληνες.
Αυτό που διαφέρει ανάμεσα στις δύο οικονομίες, σημειώνει το BBC, και γι' αυτό δεν χρειάζεται διάσωση η Γερμανία, είναι η παραγωγικότητα.
Η Γερμανία βρίσκεται στην 8η θέση των χωρών του ΟΟΣΑ με την υψηλότερη παραγωγικότητα, ενώ η Ελλάδα μόλις στην 24η.
Έτσι μυθεύματα περί τεμπέληδων Ελλήνων ή περί διαβίωσης «πέρα από αυτά που αντέχαμε» ως αιτία της κρίσης, αποδεικνύονται αβάσιμα.

πηγή:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!