Oxygen Blue - Hand

See you in Greece


Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

TI ΝΑ ΠΩ ΔΕ ΧΕΡΩ?? ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ? ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ! ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ??? ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΕ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ..... Δ Ε Ν ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΑΠΛΑ !


ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ Μ 'ΕΝΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ VIDEO !!!!

                                                                     
                                                                  
                                                     LAST YEAR

                                                                         
                                                           ΣΗΜΕΡΑ
Επιμένοντας στη σκληρή γραμμή και κάνοντας το  ψάρι κρέας, ο "υπουργός" Οικονομικών στη σημερινή συνέντευξή του, επιβεβαίωσε τα σκληρά μέτρα που ψήφισε ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο ενώ άφησε ανοικτά και πολλά μέτωπα.
Παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία του Μεσοπρόθεσμου, ο  Παπακωνσταντίνου, στη λογική του “ήρθαμε να σώσουμε την Ελλάδα” προσπάθησε να πείσει για την αναγκαιότητα των μέτρων χωρίς φυσικά να δώσει απαντήσει γιατί θεωρείται ο πιο αποτυχημένος τσάρος της Οικονομίας από την εποχή του… Τρικούπη.

Σκληρά μέτρα επί δικαίων κι αδίκων θα αρχίσουν να πέφτουν πάνω στα κεφάλια μας τους επόμενους μήνες. Κεφαλικοί φόροι, υψηλότερος ΦΠΑ, ακίνητα στη μέγγενη, νέα τεκμήρια διαβίωσης, μείωση του αφορολόγητου και φυσικά τοποτηρητές στα υπουργεία και στις αποκρατικοποιήσεις είναι το μεγαλόπνοο σχέδιο της κυβέρνησης.

Στα βασικά μέτρα περιλαμβάνονται:

  • Φορολόγηση στα αναψυκτικά, το ύψος της οποίας θα συναρτηθεί με τη μετάταξη από 1ης Σεπτεμβρίου του τομέα της εστίασης από τον συντελεστή 13% ΦΠΑ στον συντελεστή 23%.
  • Αίρεται το τραπεζικό απόρρητο για όλα τα δημόσια πρόσωπα που έχουν ασκήσει εξουσία. Το μέτρο θα ισχύσει και για δημοσίους υπαλλήλους και τους γιατρούς του ΕΣΥ.
  • Επιβάλλεται ειδικό τέλος στα ακίνητα το οποίο θα πληρώνεται μέσω των λογαριασμών των ΔΕΚΟ. Το ύψος του ειδικού τέλους θα εξαρτηθεί από το ύψος της μείωσης του αφορολόγητου στον φόρο ακίνητης περιουσίας. Πιθανότατα να είναι το αφορολόγητο στα 200.000 ευρώ, αλλά δεν αποκλείεται αρνητικότερη έκπληξη.
  • Αυξάνονται τα υφιστάμενα τεκμήρια διαβίωσης και καθιερώνονται νέα ειδικά τεκμήρια για τους επιτηδευματίες.
  • Αναστέλλεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών που πάει για το 2012 και επεκτείνεται η απαλλαγή για το “πόθεν έσχες” πέραν της πρώτης κατοικίας για τα επόμενα 2- 3 χρόνια.
  • Επιβάλλεται τέλος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Θα αφορά κάποιες συναλλαγές τραπεζικού χαρακτήρα.
  • Επιβάλλεται εισφορά 3% υπέρ ανεργίας στους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και για πρώτη φορά και στους ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, ο υπουργός είπε ότι εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι ή ακόμη και η αναστολή του μέτρου για να μην υπάρξουν απώλειες στα χαμηλά εισοδήματα. Εάν επιβληθεί τελικά το μέτρο, θα υπάρξει πρόβλεψη για εισοδηματική ενίσχυση των κοινωνικά αδύναμων.
  • Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στις πισίνες, στα μεγάλα σκάφη αναψυχής και στα μεγάλα ακίνητα.
  • Αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας της τάξης του 10% ίσως και παραπάνω.
  • Και φυσικά θα επιβληθεί ο κεφαλικός φόρος που δεν διευκρινίζεται πόσος θα είναι. Από 1% έως 3% κλιμακωτά το πιθανότερο, ίσως και 4% για τα υψηλά εισοδήματα. Από εισόδημα άνω των 8.000 ευρώ, ίσως να γίνει 10.000 ή 12.000 μέσα στη Βουλή.
  • Εξορθολογισμός της μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου.
Κατά τα λοιπά μίλησε για σειρά παρεμβάσεων όπως:
- Μειώσεις λειτουργικών δαπανών. Όπως τόνισε ο ΥΠΟΙΚ, πέραν αυτών του 2010, προβλέπονται περαιτέρω μειώσεις 7% μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπογράμμισε πως πρόκειται για διαρθρωτικές παρεμβάσεις και όχι οριζόντιες.
- Καταργήσεις / συγχωνεύσεις φορέων και μείωση επιχορηγήσεων.
- Εξοικονόμηση δαπανών στον τομέα της Υγείας. Εξορθολογισμός φαρμακευτικής δαπάνης.
- “Εξορθολογισμός” κοινωνικών δαπανών. Όπως σημείωσε, καταρτίζεται από το αρμόδιο υπουργείο σχέδιο 5ετίας το οποίο “εξορθολογίζει” αυτές τις δαπάνες.
- Βελτίωση των εσόδων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. 

- Ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης. Το 2010, με τις νομοθετικές παρεμβάσεις που κάναμε, είχαμε αποτελέσματα, τόνισε ο υπουργός, αναφέροντας ενδεικτικά πως συγκεντρώθηκαν πάνω από 1 δισ. ευρώ καθαρά επιπλέον έσοδα από το μέτρο των αποδείξεων. Πρέπει να κάνουμε και άλλες παρεμβάσεις για να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου, ανέφερε. «Δεν αρκεί να μειώνεις τις δαπάνες πρέπει να αυξήσεις και τα έσοδα.»
- Βελτίωση των αποτελεσμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
- “Εξορθολογισμός” της δαπάνης στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ Η ΦΤΑΝΕΙ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το SHMEIO 0 στη προσπάθεια του να ενισχύσει την διαδραστικότητα του, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες του να επικοινωνούν και να εκθέτουν την άποψη τους μέσω προσθήκης σχολίων σε κάθε ανάρτηση μας.Σε κ α μ ι ά περίπτωση τα όσα αναγράφονται στα σχόλια δεν εκπροσωπούν τη δική μας άποψη. Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται. Οποιοσδήποτε θίγεται άμεσα ή έμμεσα από σχόλια αναγνωστών μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο email μας shmeio0@mail.com και θα διαγραφούν άμεσα. Ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη για οποιαδήποτε σχόλια που ενδεχομένως θίγουν κάποιον (εώς ότου διαγραφούν) και ζητούμε την κατανόηση του.

Μας βομβαρδίζουν ανηλεώς με τρόμο, φτάνει πια! Ως εδώ!